Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Companiile din productie, mari consumatoare de energie, pot primi pana la 80% fonduri europene pentru eficienta energetica

Ministerul Fondurilor Europene a prelungit sesiunea de depunere proiecte pe Programul OperationalĀ  Infrastructura Mare (Ordinul 990/28.05.2015, obiectivul specific 6.4) privind cresterea economiilor in consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de inalta eficienta energetica pana la 31 decembrie 2019.

http://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2019/06/9e5736ebdb87a768286dc88c502d1835.pdf

In cadrul acestuia vor fi finantate proiecte care au ca obiectiv implementarea uneia dintre actiunile din POIM de mai jos:
- Realizarea / modernizarea centralelor electrice de cogenerare de inalta eficienta (maximum 8 MWe) pe gaz natural si biomasa
- Realizarea / modernizarea centralelor electrice de cogenerare de inalta eficienta care utilizeaza gaze reziduale (maximum 8 MWe) provenite din procese industriale

Citește mai departe...

Cum se pot pregati companiile pentru investigatia ANSPDCP

Dupa o perioada de mai bine de un an de la intrarea in vigoare, pe 25 mai 2018, a Regulamentului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (RGPD), asistam la o noua perioada de efervescenta declansata de primele amenzi aplicate pentru nerespectarea prevederilor RGPD de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal - ANSPDCP. Daca in 2017 si in primele luni ale lui 2018, companiile au investit resurse impresionante de timp si bani, in unele cazuri intr-un proces contra cronometru, pentru a se asigura ca se vor conforma la timp prevederilor legale, primul an de aplicabilitate a noului regulament european a fost unul mai degraba linistit.

Citește mai departe...

Guvernanta corporativa, centura de siguranta a companiilor

Pe masura ce ne apropiem de incheierea primei jumatati a anului 2019 si se apropie vacanta, companiile au ragazul de a reflecta siĀ  la principiile si prioritatile guvernantei corporative, principii ce ar trebui sa se regaseasca in modul de conducere si coordonare al acestora.

Este un an electoral cu alegeri europarlamentare si care pregateste Romania pentru alegeri prezidentiale. Intr-o tara cu o economie stabila si cu predictibilitate fiscala aceste evenimente nu ar trebui sa afecteze guvernanta companiilor si in special a celor cu capital majoritar de stat. Mediul de business nu ar trebui sa fie impactat,guvernanta corporativa trebuie sa ramana un instrument al schimbarii modului de conducere al companiilor si motorul principal al unei economii durabile.

Citește mai departe...

Cum reduci costurile de operare ale cladirilor

Sistemele de management al cladirilor (Building Management System - BMS) reprezinta reteaua neuronala a cladirilor inteligente. Aceste sisteme le permit proprietarilor de cladiri si chiriasilor sa monitorizeze, sa mentina si sa gestioneze functiile mecanice, electrice si electromecanice din cadrul unei proprietatii.

Functiile BMS includ gestionarea sistemelor de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC), precum si functiunile de iluminat, securitate si siguranta. Poate cel mai mare avantaj al sistemului de management al cladirilor este capacitatea sa dovedita de a reduce consumul de energie si, prin urmare, de a economisi bani.

Citește mai departe...

Lumini si umbre in tabloul industriilor romanesti

Stiati ca firmele de productie industriala preconizeaza cifre de afaceri mai scazute in 2019 fata 2018? Sau ca 11% dintre firmele de constructii si imobiliare nu vor creste investitiile in 2019? Pe de alta parte companiile din comert isi continua cresterea si anul acesta, chiar daca intr-un ritm mai moderat. Si toate astea intr-un an in care economia Romaniei este estimat sa creasca cu 5,5%.

Citește mai departe...

Tehnici esentiale de crestere a conversiei vanzarilor online

Pentru o afacere care face vanzari online, un indicator extrem de important este rata conversiei. Renumita ā€œpalnie de vanzariā€ are cinci sectiuni, care devin din ce in ce mai inguste, de la constientizare, la considerare, preferinta, achizitie si loializare.

Teoria este usor de inteles, dar punerea in practica a unui set coerent de tactici de marketing care sa ne aduca rate de conversie bune pe fiecare dintre aceste sectiuni nu este un lucru usor de facut. De aceea am facut o trecere in revista a modului in care poti creste conversia vanzarilor online.

Citește mai departe...

Tendinte care marcheaza domeniul de facilities management

Multa vreme spatiul de birouri al unei companii era doar locul in care angajatii isi desfasurau activitatea. Nu mai putin de 15 ani in urma nimic nu semnala importanta din ce in ce mai mare pe care o are acum managerul responsabil cu administrarea locatiei.

Acum stim ca functia de Facility Management (FM) conduce la integrarea proceselor din cadrul unei organizatii pentru a mentine si dezvolta serviciile care imbunatatesc eficienta activitatilor de baza ale companiei.

Citește mai departe...

Recrutarea si pastrarea angajatilor pregatiti pentru economia digitala devin tot mai mult factori critici pentru cresterea economica in Europa

Economia digitala va fi principalul motor care va stimula cresterea in Europa in anii urmatori. Cu toate acestea, lipsa competentelor necesare pentru pozitii cheie afecteaza capacitatea companiilor de a evolua. Desi transformarea digitala deschide noi oportunitati pentru angajatori, acestora le este din ce in ce mai greu sa recruteze si sa pastreze talentele. Iar acest lucru va avea un impact negativ asupra perspectivelor de crestere economica in Europa si a capacitatii sale de a concura intr-o lume globalizata in care competitia devine tot mai intensa.

Ultimul raport EY privind potentialul de crestere a Europei, arata ca deficitul de munca calificata afecteaza o parte din ecosistemul de business al companiilor. Aproape 75% dintre participanti spun ca provocarile legate de lipsa calificarilor necesare au afectat productivitatea si rentabilitatea afacerii. Pe de alta parte, 60% dintre acestia au mentionat impactul puternic asupra cresterii veniturilor si a nivelului de investitii in produse si servicii noi. Prin urmare, absenta sau insuficienta competentelor poate reprezenta un risc real pentru sanatatea unei companii.

Citește mai departe...

Romania, un promotor al datelor deschise la nivel European

Presedintia Romaniei la Consiliul UE face un pas important pentru Piata Unica Digitala prin propunerea unei directive privind reutilizarea informatiilor din sectorul public care contribuie semnificativ la crearea spatiului european Open Data. Inca de la lansarea Portalului European de Date, Romania a dovedit ca are competentele necesare pentru a dezvolta si implementa eficient conceptul de date deschise (Open Data), fiind in top 5 tari europene pentru portalul de date si plasata in clusterele de trend setters si fast trackers.

Citește mai departe...

Obligativitatea de raportare catre ANRE, pana la 30 aprilie 2019, a Declaratiei de Consum si serviciile reglementate de Manager Energetic

A. Obligativitatea de raportare catre ANRE a Declaratiei de Consum
Conform Legii Eficientei Energetice, L121/2014, cu modificarile si completarile ulterioare prin Legea 160/2016 si Decizia ANRE 366/2019, obligatiile ce revin agentilor economici din Romania sunt urmatoarele:

1. Operatorii economici care au un consum energetic mai mare de 1.000 tep (tone echivalent petrol) pe an trebuie sa complete si sa transmita catre Departamentul pentru eficienta energetica, pana la 30 aprilie a fiecarui an, declaratia de consum total anual de energie si chestionarul de analiza energetica a consumatorului de energie.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Companiile din productie, mari consumatoare de energie, pot primi pana la 80% fonduri europene pentru eficienta energetica

Companiile din produ...

Ministerul Fondurilor Europene a prelungit sesiunea de depunere proiecte pe Programul Oper...

Cum se pot pregati companiile pentru investigatia ANSPDCP

Cum se pot pregati c...

Dupa o perioada de mai bine de un an de la intrarea in vigoare, pe 25 mai 2018, a Regulame...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole