Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Constantin Magdalina: Mos Craciun in economie

Consacrat drept un batranel care imparte daruri celor mici, Mos Craciun este un simbol ce cheama. Este capital de relatie pe care il investim in ceilalti prin simpla daruire de cadouri. Se naste o economie de circumstanta care isi are regulile ei specifice.

Daruim si primim in baza unui comportament de reciprocitate care consolideaza relatiile cu ceilalti si stimuleaza consumul. Comunitati intregi sunt antrenate simultan in jocul social al schimbului de daruri cu incarcatura simbolica si efect in economie.

Citește mai departe...

Studiu EY: Organizatiile se confrunta cu riscuri mari generate de atacurile cibernetice; metodele obisnuite de atac au inca succes

- 56% dintre organizatiile sondate sunt ingrijorate de cresterea atacurilor cibernetice si de impactul asupra planurilor lor de business
- 87% declara ca au nevoie de fonduri mai mari cu pana la 50% pentru a se apara de amenintarile atacurilor cibernetice
- Doar 12% declara ca sunt capabile sa detecteze un atac cibernetic sofisticat

Organizatiile globale considera ca amenintarile din prezent legate de atacurile cibernetice constituie un risc ridicat pentru ele, conform celei de-a douazecea editii anuale a studiului EY Global Information Security Survey (GISS), la care au participat peste 1200 de lideri ai celor mai mari organizatii din lume.

Citește mai departe...

Liderii organizatiei – parintii erei digitale

Pana in 2020, nevoia de abilitati analitice si de luare a deciziei pe baza de date va creste cu 42%

Tot mai multe studii si cercetari recente graviteaza in jurul impactului tehnologiei asupra locurilor de munca, intr-un orizont de timp apropiat. Astfel, conform rezultatelor prezentate in raportul „Future of Jobs” publicat de World Economic Forum, evolutia tehnologiei va determina transformarea a peste 7 milioane de locuri de munca pana in anul 2020: 5 milioane vor disparea, peste doua treimi fiind din familia posturilor administrative, iar cel putin alte 2 milioane vor aparea.

Citește mai departe...

Ce cred directorii generali din Romania despre digitalizare

Romania are sansa sa-si consolideze cresterea performantei economice daca la nivelul fiecarei companii este integrata tehnologia si solutiile digitale. Numai ca investitiile in tehnologie si implementarea solutiilor digitale sunt decise de managementul fiecarei companii. Asa ca am intrebat directorii executivi si managerii din companiile din Romania care este opinia lor despre digitalizare. Raspunsurile oferite de catre acestia in cadrul studiului Barometrul digitalizarii in Romania, realizat de compania de consultanta Valoria denota diferente de perceptie care merita cunoscute.

Citește mai departe...

Care este costul ascuns al barfei in mediul organizational?

Barfa e un fenomen mentionat adesea atunci cand se discuta despre relatiile dintr-o echipa, dintr-un departament, dintr-o organizatie. Desi, de multe ori, e un comportament justificat sau chiar organizat, costurile sale ascunse sunt importante si au un efect negativ pe termen lung, atat la nivel relational, cat mai ales la nivel financiar.

Un studiu facut in 2008 de CPP Global in SUA arata cum un angajat isi petrece aproape 2,8 ore pe saptamana intr-un tip de conflict, iar asta se traduce la nivel financiar in pierderi de aprox. 359 miliarde de dolari anual. Calculand pentru Romania, tinand cont de media internationala de 2,5 ore si luand in considerare cele mai noi date statistice privind numarul de angajati, rezulta o medie de 3 miliarde de euro anual, bani ce se pierd in gestionarea conflictelor.

Citește mai departe...

Industriile cele mai afectate de digitalizare din Romania

Digitalizarea este o realitate vie, un proces in derulare. Inainteaza cu viteza si nu lasa nimic neatins. De la multiplicarea punctelor de contact cu consumatorul prin dispozitivele mobile pana la realitatea virtuala, digitalizarea ne patrunde in casa si in gand.

Perpectiva tranzitiei catre era inteligentei artificiale aprinde imaginatia liderilor de business, dar automatizarea proceselor operationale da frisoane angajatilor. Digitalizarea da raspunsuri la ineficientele din companii dar provoaca si multe nelinisti decidentilor in legatura cu evolutia industriei si a modelului lor de business.

Pentru a afla parerea liderilor de business in legatura cu procesul de digitalizare, compania Valoria a realizat studiul Barometrul Digitalizarii companiilor din Romania. Acest studiu sondeaza perceptiile managerilor si directorilor executivi cu privire la impactul digitalizarii asupra companiilor din Romania. Chestionarul, la care s-au primit 329 de raspunsuri, a fost aplicat in perioada 9 februarie – 11 aprilie 2017.

Citește mai departe...

Studiu Valoria: 7 din 10 oameni de afaceri nu vad beneficiile brandului personal

• Valoria lanseaza astazi „Puterea brandului personal 2017”, primul studiu despre modul in care este perceputa importanta brandului personal in mediul de afaceri din Romania.
• Personalitatea internationala care este o sursa de inspiratie pentru cei mai multi dintre respondenti prin felul in care isi construieste brandul personal este antreprenorul in serie Richard Branson, urmat indeaproape de alte doua personalitati internationale exceptionale - Tony Robbins si Barack Obama.

Citește mai departe...

Pompe si grupuri de pompare pentru sistemele de irigatii

Sistemele de irigatii au devenit o necesitate intr-un domeniu precum cel agricol, acolo unde suprafetele terenurilor sunt foarte mari iar productivitate este obiectivul principal! Orice sistem are nevoie de o pompa speciala care trebuie aleasa in functie de: necesarul de debit si presiunea la punctul de evacuare, pierderi de presiune, pierderi datorate frecarii si eficienta crescuta la punctele de sarcina estimate.

Dupa 1989, suprafata irigata din Romania s-a redus sub jumatate, infrastructurile de irigatii fiind supuse unui proces de degradare continuu. Insa, experienta secetei din perioada trecuta a facut ca interesul fermierilor pentru investitii in sisteme de irigatii sa creasca.

Eficienta este un factor important mai ales in agricultura acolo unde suprafetele terenurilor sunt foarte mari. In cazul unei functionari automate sau al unei consum variabil, alegeti un produs pentru care eficienta depinde de gama de sarcina care reprezinta cea mai mare putere de consum. Constructia si varianta de material trebuie aleasa in functie de lichidul pompat.

Citește mai departe...

Cum se fac jocurile in industria de gaming

Un sector al industriei de IT&C atrage tot mai mult atentia in Romania – sectorul de gaming. Potrivit unui studiu privind veniturile din gaming realizate de 100 de tari din lume, in 2016 Romania era pe locul 47 la nivel mondial si pe locul 4 in Europa de Est cu 153 milioane euro. Circa 7.000 dintre cei peste 100.000 de angajati din industria IT&C lucreaza in prezent in sectorul de gaming, la nivel local fiind aproximativ 50 de studiouri de jocuri.

La nivel mondial se asteapta ca cei 2,2 miliarde de gameri sa genereze incasari de 99 miliarde de euro pentru industrie la finalul lui 2017, ceea ce reprezinta o crestere de 7,8% comparativ cu 2016. Jocurile digitale vor reprezenta 87% din piata globala si venituri de 86 miliarde de euro. Segmentul de mobile este cel mai profitabil, jocurile pe smartphone-uri si tablete au crescut cu 19% de la an la an atingand cifra de 42 miliarde de euro si 42% din piata globala de gaming.

Citește mai departe...

Este afacerea de familie expresia capitalismului cu fata umana?

Notiunea ”afacere de familie” este una des intalnita in limbajul curent, dar acest tip de activitate este foarte putin analizata si studiata in Romania. Lucrurile in afacerile de familie se desfasoara intr-o maniera nestructurata, acestea fiind conduse intr-o maniera mai degraba empirica decat intr-una organizata riguros. Apare intrebarea de unde aceasta nevoie ca afacerile de familie sa primeasca o atentie speciala comparativ cu entitatile de tip corporatie.

Pentru o mai buna intelegere a fenomenului, voi porni de la definitia afacerii de familie, asa cum este ea prezentata in literatura de specialitate. Astfel, pentru a putea sa se incadreze in categoria de afacere de familie, un business trebuie sa fie detinut majoritar de unul sau mai multi membri ai aceleiasi familii iar conducerea firmei sa fie, de asemenea, asigurata de membrii familiei.

Asadar, afacerea de familie este un sistem complex format din trei subsisteme: familia, actionariatul si afacerea. Spre deosebire de corporatii, unde subsistemul „familie” lipseste, riscul de blocaj in functionarea mecanismului este mult mai mare, fiind necesar ca ritmul celor trei componente sa fie armonizat.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Constantin Magdalina: Mos Craciun in economie

Constantin Magdalina...

Consacrat drept un batranel care imparte daruri celor mici, Mos Craciun este un simbol ce ...

Studiu EY: Organizatiile se confrunta cu riscuri mari generate de atacurile cibernetice; metodele obisnuite de atac au inca succes

Studiu EY: Organizat...

- 56% dintre organizatiile sondate sunt ingrijorate de cresterea atacurilor cibernetice si...

alte-articole

pastila-de-joi

Se intorc pasarile calatoare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca, in urma intrarii in vigoare a Le...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole