Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Noul val in digitalizarea managementului facilitatilor

Lumea Managementului Facilitatilor (Facilities Management - FM) este acum una digitala. Dezvoltarea rapida a senzorilor, capacitatea de monitorizare integrata, partajarea datelor in cloud a constituit primul val de digitalizare. Urmatorul val are ca focus utilizarea inteligentei artificiale in analiza datelor partajate, reproiectarea proceselor si implicarea echipei extinse (proprietar-chirias-specialist FM) in luarea deciziilor de interventie.

Citește mai departe...

Oamenii cumpara de la oameni si in B2B

Datorita modificarilor comportamentelor de cumparare din sfera B2B, managerii de achizitii din companii vor sa gaseasca in mediul online, pe langa campanii relevante, continut care sa ii ajute sa inteleaga ce cumpara – de la caracteristici la avantaje si beneficii.

In acest context, marketingul inbound este de mult pe lista de prioritati a directorilor de marketing, iar 53% dintre acestia spun ca in acest fel obtin rezultate mai bune. Prin crearea de continut valoros si prin personalizare, specialistii de marketing din B2B pot ghida decizia achizitorilor si pot imbunatati randamentul initiativelor de marketing.

Citește mai departe...

Sistemul de trasabilitate pentru produsele din tutun a devenit complet operational in Romania incepand cu 31 octombrie 2019

Asteptat sa devina operational in Romania la finalul anului 2019, sistemul de trasabilitate pentru produsele din tutun (tigarete si tutun de rulat) a devenit disponibil mai devreme, mai precis, incepand cu data de 31 octombrie 2019.

Sistemul presupune identificarea si urmarirea fiecarui pachet de tigarete produs sau destinat pietei europene printr-un marcaj de trasabilitate numit “identificator unic” (ID), ce contine informatii privind locul, data productiei precum si destinatia pachetului respectiv. Se urmareste astfel combaterea traficului ilicit cu aceste produse.

Citește mai departe...

Strategii de optimizare a echipamentelor HVAC in cladiri

Cand planificati o inlocuire a echipamentului HVAC aveti la dispozitie trei strategii pentru a va asigura ca noul echipament functioneaza cat mai eficient.

Pana la momentul in care majoritatea proprietarilor cladirilor comerciale decid sa modernizeze sistemele HVAC, echipamente de racire si boilerele, echipamentul existent este in functiune de obicei de peste 20 de ani. Din punct de vedere tehnologic in doua decenii se schimba multe cand vine vorba de sisteme de eficienta ridicata, bazate pe o tehnologie moderna de automatizare a cladirilor. De aceea este bine ca proprietarii de cladiri sa cunoasca cateva strategii care sa le permita optimizarea echipamentelor HVAC pe toata durata lor de functionare.

Citește mai departe...

Saga transparentizarii continua. Noi raportari pentru tranzactiile transfrontaliere

Sistemul fiscal international este intr-o continua schimbare, dupa cutremurul adus de criza economica din tarile bogate, care au avut si au o mare influenta in definirea sistemului fiscal la nivel global. Dupa raportul BEPS (privind erodarea bazei impozabile si transferul profiturilor) al OECD, au aparut tot mai multe schimbari si constrangeri avand trei directii principale: transparenta, substanta economica si schimbul de informatii.

La randul ei, Uniunea Europeana face pasi mai repezi in implementarea unei serii de Directive care transpun ideile BEPS. Astfel, 31 decembrie 2019 este termenul prevazut de UE pentru transpunerea Directivei privind obligatiile de raportare pentru intermediari (DAC6).

Citește mai departe...

Sfaturi pentru intretinerea hidroizolatiei de pe acoperis, toamna

Intretinerea hidroizolatei oricarui tip de cladire, depozit sau spatiu de productie poate fi o sarcina  extrem de dificila. Acoperisul este o structura importanta care trebuie monitorizata si intretinuta cu atentie pentru a proteja integritatea generala a structurii cladirii. Infiltratiile de pe acoperisuri sunt adesea dificil de prevenit si pot duce la deteriorarea finisajelor interioare, la nemultumirea ocupantilor cladirilor, la pagube din cauza deteriorarii bunurilor din cladire si la reparatii costisitoare.

Materialele si metodele de intretinere ale hidroizolatiilor acoperisurilor joaca un rol important in performanta energetica a unei cladiri. Cele mai des probleme intalnite sunt cele prezentate aici, impreuna cu metodele potrivite de intretinere a acoperisurilor.

Citește mai departe...

Cum sa construiti campaniile de generare a cererii

Specialistii de marketing sunt responsabili pentru furnizarea de leaduri sau oportunitati pentru echipa de vanzari prin continutul, programele si campaniile pe care le concep si le implementeaza. Dar nu toate leadurile venite din piata indeplinesc toate criteriile pentru ca sa fie preluate de echipa de vanzari.  Cu o singura exceptie, cand expertii de marketing folosesc arma secreta: campania de “lead nurturing” – adica de generare a cererii.

Aceste campanii le permit specialistilor de marketing sa educe potentialii clienti ajutandu-i sa inteleaga valoarea pe care o pot primi si sa ii pregateasca pentru o conversatie productiva cu departamentul  de vanzari.

Citește mai departe...

Patru riscuri pe care trebuie sa le stii atunci cand adjudeci un imobil prin licitie publica

Este unanim cunoscut faptul ca, in cazul dobandirii unui imobil prin licitatie publica desfasurata potrivit Codului de procedura civila, orice cerere de evictiune, totala sau partiala, privind imobilul adjudecat este definitiv stinsa. De asemenea, de la data intabularii dreptului de proprietate al adjudecatarului, imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta ale tertilor, iar vanzarea nu va putea fi atacata pentru leziune.

Aceste prevederi legale reprezinta avantaje care pot crea adjudecatarului impresia ca drepturile sale asupra imobilului respectiv nu pot fi afectate sub nicio forma. In cele ce urmeaza, vom prezenta unele dintre riscurile sau limitarile pe care trebuie sa le aiba in vedere adjudecatarul, precum si modalitati de minimizare a respectivelor riscuri.

Citește mai departe...

Ce garantie ofera Airbnb gazdelor care folosesc platforma si in ce conditii pot beneficia de aceasta

Platforma Airbnb este folosita de peste 150 de milioane de utilizatori in 191 de tari. In Romania platforma a crescut in popularitate, atat pentru oaspetii care cauta o alternativa hotelurilor, cat si pentru gazdele care, prin inchirierea locuintelor doresc sa isi maximizeze veniturile pe care le obtin. Cu toate acestea, nu toti utilizatorii acorda suficienta atentie regulamentului platformei, riscand astfel sa nu beneficieze de toate avantajele pe care aceasta le ofera. Unul dintre aceste avantaje consta intr-o garantie de pana la 1.000.000 $ (Garantia) pe care platforma o acorda gazdelor.

Citește mai departe...

Pe ce sa ”pariezi” ca sa castigi in marketingul B2B

Acordarea unei importante reduse marketingului in B2B este in continuare o realitate a mediului de afaceri romanesc. Din pacate, cu exceptia unor firme de dimensiuni mari sau medii, de multe ori multinationale, in servicii pentru afaceri interesul pentru marketing ramane unul secundar.

In calitate de consultant de marketing si business development intalnesc multi antreprenori din B2B care inteleg de ce este important sa faca marketing, dar mult mai putini sunt cei care aloca buget in mod relevant si care sunt preocupati sa aiba o functiune de marketing eficienta.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Noul val in digitalizarea managementului facilitatilor

Noul val in digitali...

Lumea Managementului Facilitatilor (Facilities Management - FM) este acum una digitala. De...

Oamenii cumpara de la oameni si in B2B

Oamenii cumpara de l...

Datorita modificarilor comportamentelor de cumparare din sfera B2B, managerii de achizitii...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole