Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

EY a asistat compania austriaca de investitii Enery in achizitia unui portofoliu de proiecte de energie regenerabila detinut de canadienii de la Jade Power Trust in Romania

Echipa de Strategie si Tranzactii a EY Romania a oferit Enery servicii de due diligence financiar si fiscal, suport financiar si fiscal pentru contractul de vanzare-cumparare si asistenta in structurarea fiscala si contabila a tranzactiei.

Citește mai departe...

Wolf Theiss a asistat Jade Power in legatura cu vanzarea portofoliului sau de energie regenerabila din Romania catre Enery Power Holding pentru suma de 71 milioane de euro

Wolf Theiss a actionat in calitate de consultant juridic in Romania pentru Jade Power Trust, o companie canadiana care activeaza in domeniul energiei, in legatura cu vanzarea portofoliului sau de sase proiecte de energie regenerabila catre Enery Power Holding, un investitor strategic austriac axat pe achizitionarea, dezvoltarea, constructia si exploatarea de centrale electrice regenerabile. Tranzactia a fost semnata la data de 1 septembrie 2022 si ramane supusa indeplinirii anumitor conditii de finalizare, inclusiv autorizarea de catre Consiliul Concurentei din Romania.

Citește mai departe...

Modificari mult asteptate aduse legii energiei electrice si a gazelor naturale

1. Aspecte preliminare
In data de 31 decembrie 2021, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 1259 si a intrat in vigoare Ordonanta de urgenta nr. 143/2021 pentru modificarea si completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012, precum si pentru modificarea unor acte normative (“OUG 143/2021”)

Citește mai departe...

Studiul EY: Aparitia „omnisumatorului” ofera furnizorilor de energie ocazia de a crea o experienta de consum complex

- „Omnisumatorul”, un nou tip de consumator, implicat si sofisticat, care isi asuma un rol principal in tranzitia energetica
- Clientii furnizorilor de energie sunt dispusi sa plateasca pentru noi solutii energetice

Furtuna perfecta creata de politicile guvernamentale, de tendintele de consum si tehnologie accelereaza tranzitia energetica, insa, in timp ce majoritatea dezbaterilor se concentreaza asupra energiei regenerabile si infrastructurii, clientii sunt mai degraba ignorati, potrivit raportului EY Navigating the Energy Transition Consumer Survey.

Citește mai departe...

Studiu EY: Europa de Est isi intensifica eforturile in atingerea tintei de emisii “net zero”. Romania ocupa primul loc in energie regenerabila

Productia de energie electrica din surse regenerabile va atinge in acest an cel mai rapid ritm inregistrat din anii '70, potrivit estimarilor celei de-a 58-a editii a studiului Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI). Dar, si cheltuielile alocate infrastructurii de retea ar trebui sa creasca semnificativ pentru o integrare eficienta a resurselor si pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate. Apropierea rapida a termenelor-limita pentru reducerea emisiilor ridica probleme economiilor care inca sunt dependente de energia pe baza de carbune, cum sunt multe dintre statele din Europa de Est.

Citește mai departe...

Clifford Chance Badea a asistat Enel Green Power Romania in legatura cu achizitia unui portofoliu solar de 90 MW de la grupul grec Mytilineos

Firma de avocatura Clifford Chance Badea a asistat Enel Green Power Romania intr-o tranzactie privind achizitionarea a doua ferme solare din sud-estul Romaniei de la grupul grec Mytilineos - o ferma solara de 63 MW pregatita pentru constructie si o ferma solara de 26 MW in curs de dezvoltare, tranzactie care se incadreaza in strategia Enel de a accelera tranzitia catre energia regenerabila in Romania.

Citește mai departe...

Daniel Ortiz este noul Director general al Enel X Romania

Daniel Ortiz, fost coordonator al activitatii Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la inceputul lunii mai functia de director general al Enel X Romania, companie dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale pentru orase, case, industrii sau mobilitate electrica. Marius Chiriac, cel care a condus compania inca de la lansarea acesteia in Romania, din noiembrie 2018, a preluat functia de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia

Citește mai departe...

Marius Chiriac este noul director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia

Marius Chiriac, fostul coordonator al activitatii Enel X Romania, a preluat la inceputul lunii mai functia de director general al companiilor Enel Energie si Enel Energie Muntenia, care detin impreuna cel mai mare portofoliu de clienti pe piata concurentiala de energie electrica din Romania. Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrica si gaze naturale ale grupului Enel in Romania incepand cu luna septembrie 2017, va prelua o alta pozitie in cadrul Grupului Enel.

Citește mai departe...

Ce tendinte vor marca sectorul energetic in anul 2021?

Eficienta energetica este importanta pentru companiile din numeroase domenii de activitate: productie industriala, distributie si logistica, constructii si imobiliare etc. Performantele eficientizarii energetice tin de calitatea echipamentelor folosite, dar si de capacitatea de a le intretine in stare buna de functionare, iar aici tehnologiile digitale si senzoristica sunt de mare ajutor.

Citește mai departe...

Enel X Romania a pus in functiune sase statii de incarcare a vehiculelor electrice in Constanta

Enel X Romania, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus in functiune primele sase statii de incarcare a vehiculelor electrice in orasul Constanta. Reteaua dezvoltata de companie in Romania a ajuns astfel la 53 de statii, respectiv 106 de puncte de incarcare.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences