Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Retehnologizarea pentru eficientizarea energetica, fara costuri initiale

Costurile initiale reprezinta o bariera majora in implementarea proiectelor de eficienta energetica in multe domenii de activitate. Un obiectiv important al politicilor si programelor de eficienta este acela de a contribui la minimizarea costurilor initiale ale acestor proiecte, astfel incât proprietarii sa fie incurajati sa implementeze programe de crestere ale eficientei energetice care sa conduca la imbunatatiri semnificative.

Citește mai departe...

ENEL inregistreaza 1 milion de client rezidentiali pe piata concurentiala de energie electrica din Romania

Enel Energie si Enel Energie Muntenia, liderii pietei de furnizare de energie electrica din Romania, anunta atingerea numarului de un million de clienti rezidentiali pe piata concurentiala de electricitate.

Citește mai departe...

Finantarea proiectelor de eficientizare energetica

Eficienta energetica reprezinta elementul esential si central al tuturor strategiilor privind energia durabila. Exista o nevoie din ce in ce mai mare de concepere si implementare a proiectelor de eficienta energetica pe scara larga pentru reducerea consumului de combustibili fosili, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Elaborarea si executia unui proiect de crestere a eficientei energetice care, de exemplu, se finanteaza chiar prin economiile de energie este o activitate complexa care ofera avantaje economice insemnate pentru utilizatorul final.

Citește mai departe...

Valoarea tranzactiilor din energie si utilitati atinge un nivel record in T1 2018, in urma megatranzactiilor

- Valoarea tranzactiilor din sectorul de energie si utilitati ajunge la 97 miliarde de dolari in trimestrul I al anului 2018, un record trimestrial absolut
- 71% din executivi preconizeaza o intensificare a tranzactiilor in anul urmator
- Aproape jumatate (49%) din toate tranzactiile anuntate in acest domeniu, in trimestrul I al anului 2018, fac parte din sectorul energiei regenerabile

Citește mai departe...

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Conform studiului „Eficienta energetica in companiile din Romania”, realizat de EnergyPal cu suportul Valoria, in Romania, 69% dintre companii spun clar ca nu au implementat un sistem de contorizare inteligenta a echipamentelor principale, 17% nu stiu, si numai 14% au facut pasul acesta spre eficienta energetica. Aceasta situatie este prezenta in 46% dintre companiile respondente din constructii si imobiliare, 77% din alimentatie si agricultura, 64% din productie industriala, 70% din utilitati si energie si 66% din transporturi.

Citește mai departe...

Cum conduc liderii prin influenta

Nu poate exista leadership fara influenta, deoarece influentarea, inclusiv prin puterea exemplului, este modul in care liderii conduc. Exista o diferenta profunda intre leadership si management. Ambele sunt importante in cadrul unei organizatii, dar managementul este un proces si poate fi implementat numai pe baza de competente, pe cand leadershipul tine mai mult de auto-cunoastere, auto-gestionare, auto-dezvoltare.

Citește mai departe...

E-Distributie Muntenia a investit 6 milioane lei pentru modernizarea retelelor electrice din zona Cotroceni

E-Distributie Muntenia a investit aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea retelelor de medie si joasa tensiune din zona Cotroceni din Bucuresti, cu scopul de a imbunatati calitatea serviciului de distributie a energiei electrice pentru circa 5.000 de consumatori. In cadrul proiectului de modernizare, au fost realizate o serie de lucrari majore in urma carora au fost inlocuite cabluri de medie si joasa tensiune cu o lungime de circa 41 de kilometri.

Citește mai departe...

Ce fac si ce nu fac companiile pentru eficientizarea energetica

Eficienta energetica se refera la modalitatile prin care putem obtine acelasi beneficiu (lumina, incalzire, miscare, etc.) folosind mai putina energie. Despre eficienta energetica se vorbeste de foarte mult timp. Motivul este unul simplu, economisirea energiei si utilitatilor inseamna si economisirea banilor.

Citește mai departe...

S-a lansat fiipregatit.ro, platforma nationala de pregatire a populatiei pentru situatii de urgenta

Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au lansat joi, 1 Martie, cu sprijinul Electrica, platforma nationala de pregatire pentru situatii de urgenta, www.fiipregatit.ro, un instrument de referinta pentru educarea si informarea populatiei in astfel de situatii.

Citește mai departe...

Electrica, investitii record de 727 milioane de lei, in 2017, in retelele de distributie

Grupul ELECTRICA, lider in distributia si furnizarea de energie electrica in Romania, a realizat in anul 2017 investitii in infrastructura de distributie in valoare totala de 727 milioane lei. Totodata, Operatorii de Distributie din cadrul Grupului Electrica si-au asumat pentru 2018 un plan record de investitii, in valoare de 900 milioane de lei. Comparativ cu 2014, anul listarii Electrica pe bursele din Bucuresti si Londra, programul de investitii al operatorilor de distributie din cadrul Grupului (SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord si SDEE Transilvania Sud) este de 2,5 ori mai mare in 2017.

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Alex Milcev, EY: Aducerea criptomonedelor la lumina

Alex Milcev, EY: Adu...

Potentialul criptomonedelor de a creste viteza si a reduce costul afacerilor este ameninta...

Sistemele de eficientizare energetica si Internetul Lucrurilor

Sistemele de eficien...

Ce legatura exista intre eficienta energetica si Internetul Lucrurilor (IoT)? Pentru a ras...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole