Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Enel X Romania a pus in functiune sase statii de incarcare a vehiculelor electrice in Constanta

Enel X Romania, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus in functiune primele sase statii de incarcare a vehiculelor electrice in orasul Constanta. Reteaua dezvoltata de companie in Romania a ajuns astfel la 53 de statii, respectiv 106 de puncte de incarcare.

„Venim in sprijinul romanilor care opteaza pentru mobilitatea electrica prin extinderea retelei de statii de incarcare a vehiculelor electrice pe teritoriul Romaniei. Astfel, soferii se pot bucura de o mai mare flexibilitate si de o imbunatatire a accesului la infrastructura de incarcare electrica, in linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul curat si sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility Enel X Romania.

Cele sase statii de incarcare sunt amplasate in zone usor accesibile soferilor din oras, in baza unui parteneriat cu Primaria Constanta, si ofera posibilitatea incarcarii a 12 vehicule in acelasi timp. Investitia in echipamente si costurile cu instalarea si mentenanta au fost suportate in totalitate de Enel X.  

Patru statii sunt de tipul JuicePole si sunt localizate pe strazile Unirii si Fulgerului-Dezrobirii, la Spitalul Militar si in parcarea etajata a Spitalului Judetean Constanta. Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre statii permite reincarcarea simultana a doua vehicule electrice si incarcarea a pana la 40% din nivelul bateriei in 30 de minute, in functie de modelul si specificatiile masinii. Alte doua statii, de tipul JuicePump, sunt amplasate pe strada Pandurului - Soseaua Mangaliei si in parcarea Portului Tomis. Fiecare statie de incarcare permite reincarcarea a doua vehicule electrice in acelasi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. Incarcarea pana la 80% din nivelul bateriei dureaza, in curent continuu, aproximativ 25 de minute, in functie de modelul si specificatiile masinii.

Soferii isi vor putea reincarca vehiculele la statiile Enel X folosind noua versiune a aplicatiei mobile JuicePass - interfata unica pentru clientii Enel X prin care pot accesa o retea de peste 95.000 de puncte publice de incarcare din 18 tari europene. Aplicatia poate fi descarcata de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul enelx.ro.

Conducatorii auto pot verifica locatia si starea punctelor de incarcare Enel X pe o harta interactiva fie in aplicatia JuicePass, fie pe site-ul web, aici.

Enel X Romania are cel mai mare plan public de infrastructura de mobilitate electrica din tara, care include instalarea in urmatorii ani a circa 2.500 de puncte de incarcare in toate regiunile tarii, implicand o investitie totala intre 15 pana la 20 de milioane de euro. Acesta urmareste evolutia utilizarii vehiculelor electrice in tara, la nivel rezidential si institutional, precum si in randul companiilor, prin cererea venita din partea proprietarilor de flote auto.

Enel X Romania instaleaza infrastructura de incarcare in incinta spatiilor „Partenerilor de Reincarcare” - centre comerciale, supermarketuri, restaurante si hoteluri care doresc sa atraga utilizatorii de masini electrice. Instalarea si intretinerea infrastructurii de incarcare nu presupune niciun cost din partea Partenerilor de Reincarcare ai companiei, in schimbul disponibilitatii spatiilor de parcare.

De asemenea, compania ofera un serviciu similar municipalitatilor interesate de imbunatatirea calitatii aerului prin incurajarea mobilitatii electrice. Enel X Romania ajuta autoritatile locale sa identifice cele mai potrivite solutii si asigura instalarea si intretinerea fara costuri a infrastructurii de incarcare pe locurile de parcare publice.

Enel X Romania asigura, de asemenea, servicii de call center, pentru a ajuta soferii care isi incarca vehiculele la punctele sale de incarcare si care pot apela pentru asistenta la 031.4032.231, de luni pana duminica, intre orele 08:00 - 24:00.

Compania aplica un model tarifar conform caruia soferii isi pot incarca vehiculele electrice incepand cu 1,29 lei/ unitate de incarcare (1 unitate de incarcare = 1 kWh). Mai multe detalii despre planul tarifar gasiti aici.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences