Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul sedintei de Guvern de miercuri. Sigur ca a aparut ulterior cu declaratii primarul Capitalei care a spus ca: “spitalul Metropolitan se va construi intr-un interval de timp decent, rezonabil, adica in trei ani de la ordinul de incepere a lucrarilor, si nu in 20 de ani, cat a stipulat Ministerul Finantelor Publice, ca o masura birocratica asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului de la Guvernul Romaniei la Primaria Municipiului Bucuresti". (...)

“Este vorba, de fapt, despre Ministerul Finantelor Publice, care gestioneaza intreg patrimoniul statului, si care, din motive birocratice, trebuia sa emita un termen al acestui transfer si a trecut termenul de 20 de ani ca o masura asiguratorie”.

Daca se va respecta termenul ca la metrou, e limpede. Parca si vad pe placa aia de se pune pe gardul santierului: termen de executie 2018 – 20_ _. In locul celor doua linii se vor schimba cifrele, asa cum se facea la tabelele de marcaj prin ’70. Dedesubt va scrie cu litere mari, cu fontul Comic: Razesii mei, spitalul nu este nici al meu, nici al vostru, si nici al urmasilor vostri, ci al urmasilor, urmasilor, vostri!

Nuuu, sunt rautacisme! Cred ca aceasta masura asiguratorie de 20 de ani a fost luata in calcul tocmai din motivul ca se poate intersecta constructia spitalului cu cealalta constructie, autostrada suspendata a lui Oprescu. Pfuuuu, va dati seama, sa vii pe autostrada de la Pitesti, constipat, si sa intri de pe sosea direct in cabinet pe zeama de varza si alte probiotice! Daa, cica se face pana la urma si autostrada asta suspendata, dar deocamdata e suspendata, d-aici si denumirea.

Pariu ca nu e gata in 3 ani si e gata in vreo 10? Baaaaa, voi ati innebunit!? Pai, Barajul Vidraru a fost gata in 5 ani jumatate si au fost necesari 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de mc de roca, din care aproximativ 1 milion in subteran, s-au turnat 930.000 mc de beton, din care 400.000 de mc in subteran și, de asemenea, au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic. Nu mai luam in calcul: Bicaz, Portile de Fier I si II, Canalul Dunare-Marea Neagra, Casa Poporului. Intr-adevar se lucra si cu Carpatiu’ la tampla, dar se facea treaba. Va dati seama ca medicii care vor lucra acolo, abia acum sunt in grupa mica la gradinita?! Cum ar fi sa apara o modificare prin O.G. cum ca se modifica perioada din 20 de ani, in 20 bisecti! De ce?! Pai, in timpul asta, toate firmele de partid care se vor perinda prin rotire, sa mai mulga niste bani si sa aiba timp sa factureze niste borduri la pret de marmura de Ruschita sau niste capriori de brad, la pret de lemn de trandafir.

Asta nu inteleg eu la tarisoara asta.... 3 metri de autostrada se construiesc in 5 ani, spitalele se pare ca in 20 de ani, dupa ultima stire, si bai frate, Catedrala “Neamului Prost” s-a ridicat in timp record. Ritm de constructie rapid - s-a muncit zi si noapte -, s-au gasit banuti, autorizatii de mediu, de constructie, de urbanism, toate chichitele birocratice au mers pe banda rulanta, si un spital: in 20 DE ANI!!!

Chiar ati innebunit cu totii? Sau sunt studii de fezabilitate timp de 18 ani si in restul de 2 se salta ? Eu zic sa-l puneti pe Preavoiosul Daniel diriginte de santier, sa vedeti cum merge treaba. Mai cu milostenia, mai cu ruga, mai da cu crucea pe la meseriasi…Crucea ma-tii! Pune etrierii aia bine!

Dupa ce ca e pus la capu’ Pamantului, cica Metropolitan, mai dureaza si doua decenii! O sa se ajunga sa ni se reproseze ca nu traim peste 100 de ani sa apucam sa ne luam o tensiune la Metropolitan! Oricum, ca distanta, daca pleci cu infarct din capu’ opus al orasului, la destinatie se constata preinfarct. Ai timp sa te refaci pe drum! Doamna, ce sa zic!? Daca e gata in 3 ani sunteti misto! Peste Basel, Halaicu, Lis, Videanu si restul.
Chiar ar fi senzational ca peste 3 ani sa va auzim graiul la metrou: “Păza că si lichiesc uşîli. Urmiază staţia Metropolitan, cu podişca pi partia driaptă.”

Emanuel

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences