Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Orbis devine platforma de management pentru Accor in Europa Centrala printr-o tranzactie de 142 milioane Euro

Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat cu actionarul sau strategic, Accor, contractul de preluare a 46 hoteluri din Europa Centrala si contractul master de licentiere. Ca urmare a acestei tranzactii, Orbis si-a consolidat pozitia de lider in industria hoteliera din Europa Centrala si a devenit singurul licentiator pentru toate brandurile Accor in 16 tari din regiune. Pretul total pentru aceasta tranzactie a fost de 142.3 milioane de euro.

Orbis a achizitionat un numar de 46 hoteluri din reteaua Accor in 6 tari: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Toate hotelurile opereaza sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis si Ibis Budget. 38 unitati sunt operationale si 8 sunt proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 3 vor fi gestionate de catre grup, iar 5 vor fi francizate. 76% dintre aceste hoteluri sunt situate in capitalele tarilor de mai sus.

„Preluarea operatiunilor Accor in Europa Centrala reprezinta un moment crucial pentru Orbis. Tranzactia se potriveste perfect cu strategia noastra, dorindu-ne deja de ceva timp o dezvoltare ampla in regiune. Accor ne mandateaza sa fim platforma sa de management in aceasta parte a Europei – vedem acest lucru ca pe o recunoastere importanta pentru realizarile noastre din trecut”, a spus Gilles Clavie (foto dreapta), Presedinte al Consiliului de Administratie Orbis.

Acordul dintre Orbis si Accor a fost incheiat pe 7 Ianuarie 2015. In aceeasi zi, a fost semnat si acordul master de licentiere, care ii confera lui Orbis Group dreptul de a opera pana in 2035, cu o exclusivitate de minim 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor din 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

„Intrarea pe aceste piete de perspectiva ii confera lui Orbis o mare oportunitate de crestere. Ca urmare a acestei tranzactii vom inregistra o crestere semnificativa a afacerii – numarul total al hotelurilor noastre va depasi 100 si vom avea capacitatea sa dezvoltam afaceri in 16 tari. Vom consolida in mod semnificativ pozitia noastra de lider ca operator hotelier cheie in Europa Centrala. Achizitionam un lant sanatos, avand majoritatea hotelurilor localizate in capitale. Orbis are deja o echipa extraordinara care lucreaza in mediul international si intelege foarte bine specificul regiunii Europa Centrala. Sunt convins ca atat Orbis, cat si entitatile care opereaza pe aceste piete vor beneficia din cooperarea reciproca”, a adaugat Gilles Clavie.

Strategia Orbis vizeaza consolidarea pozitiei de lider in regiune prin continua dezvoltare si excelenta operationala in hotelurile sale. Grupul va accelera extinderea sa in mare parte prin contracte de management si francize si ocazional prin proprietati.

Incepand de astazi, Grupul Orbis are mai mult de 100 de hoteluri care opereaza in 8 tari din Europa Centrala.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences