Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Motivation Cristian Ispas nouAndrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese implicat intr-un accident in urma caruia a ramas paralizat la membrele inferioare. Era orfan de tata, iar mama ingrijea inca doi copii intr-un sat sarac din judetul Vrancea. Acum, Andrei este casatorit, conduce, este angajat si locuieste in Vaslui. Viata lui s-a transformat datorita Fundatiei Motivation si lui Cristian Ispas (foto), fara de care probabil nu ar fi avut sanse la o viata normala. Intr-un context nu foarte deschis pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati, Cristian Ispas este un luptator de cursa lunga in promovarea integrarii acestor persoane in societate.

Citește mai departe...

Fratii Maurice si Richard, parintii McDonald’s

Afacerea a inceput in 1940, cand fratii Maurice si Richard ("Mac" si "Dick") McDonald au deschis primul lor restaurant (foto), cu un meniu limitat la 9 articole si cu un scop de a vinde cat mai multi hamburgeri de 15 centi, milkshake-uri si pungi de cartofi prajiti. Succesul lor l-a atras pe Ray Kroc, un vanzator care a fost uimit de cererea enorma a baietilor de aparate pentru milkshake-uri.

In timp ce fratii McDonald erau multumiti de succesul lor, Kroc avea planuri mai mari pentru aceasta afacere. El a semnat un acord de franciza cu cei doi frati in 1954 si, pana la sfarsitul deceniului respectiv, a deschis nu mai putin de 100 de restaurante.

Citește mai departe...

Coca-Cola vs Pepsi

Coca-Cola a fost intotdeauna o companie traditionala, care a pus mare pret pe vechile valori familiale promovate in micile orase din Statele Unite ale Americii. Formula acestei bauturi are numele de cod Merchandise 7x si a ramas aceeasi inca din anul 1886, pazita sub cele mai inalte norme de securitate.

O cu totul alta imagine a promovat compania rivala: tinerii si nelinistitii de la Pepsi. Acestia si-au propus sa devina brandul celor tineri si la moda. Au patruns pe piata la sfarsitul anilor ’60 si cu toate ca intrarea lor s-a facut cu mare tam-tam, la sfarsitul anilor ’70 la o sticla de Pepsi se vindeau doua de Cola.

Citește mai departe...

Adolf “Adi” Dassler, drumul spre victorie!

Celebrul brand Adidas a luat nastere in 1920, in Herzogenaurach, un orasel din Bavaria unde Adolf "Adi" Dassler (foto) incerca sa confectioneze pantofi sport in spalatoria mamei sale. Patru ani mai tarziu, fratele sau, Rudolf "Rudi" Dassler, se alatura business-ului si continua alaturi de Adolf munca de fabricare a pantofilor sport. In ciuda tuturor problemelor din vremea respectiva, in special cele legate de intreruperile energiei electrice, cei doi bavarezi reusesc sa infiinteze "Gebruder Dassler Schuhfabrik" (Fabrica de Incaltaminte a Fratilor Dassler).

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences