Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Practica de Litigii din cadrul Clifford Chance Badea anunta recrutarea a doi noi avocati

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatura Clifford Chance, isi extinde practica de Litigii & Dispute Resolution coordonata de Simona Neagu, prin recrutarea lui Vicu Buzac, senior associate, si a Laurei Costea, associate.

Citește mai departe...

Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL a asistat fondatorii grupului Get’s Bet in vanzarea unei participatii de 67% catre Emma Capital

Fondatorii Get’s Bet, unul dintre cei mai importanti operatori romani din domeniul jocurilor de noroc si pariurilor sportive, au finalizat cu succes negocierile privind vanzarea unei participatii majoritare catre Emma Capital, un fond privat de investitii fondat in anul 2012 de omul de afaceri Jiří Šmejc. Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL a asistat fondatorii pe durata intregului proces.

Citește mai departe...

Wolf Theiss a asistat AROBS Transilvania Software in legatura cu achizitia Nordlogic, un grup de companii de dezvoltare de software personalizat

Wolf Theiss a actionat in calitate de consultant juridic pentru AROBS Transilvania Software in legatura cu achizitia a 100% din partile sociale Nordlogic Software S.R.L. si, indirect, a 100% din partile sociale / actiunile Silver Bullet Software S.R.L. si Nordlogic USA, Inc.

Citește mai departe...

Cinci drepturi pe care este bine sa le cunoasteti daca ati devenit sau urmeaza sa deveniti tata

Drepturile salariatilor care decurg din nasterea sau adoptia unui copil sunt de cele mai multe ori prezentate din perspectiva mamelor, indiferent ca vorbim de concediul de maternitate sau de concediul de crestere copil. Doar ca, de ceva vreme deja, putem observa un trend tot mai prezent de tati care doresc sa isi exercite drepturile cu ocazia nasterii sau adoptiei unui copil. Iata cinci dintre drepturile pe care fiecare tata salariat ar trebui sa le cunoasca.

Citește mai departe...

Zece pasi esentiali pe care trebuie sa-i cunosti daca intri in concediul de ingrijire a copilului in 2022

Daca anul 2022 va gaseste in postura de viitoare mama, care urmeaza sa intre in curand in concediul de crestere si ingrijire a copilului sau daca aveti in plan o sarcina sau o adoptie si nu mai sunteti la curent cu legislatia, iata cele zece puncte cheie pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Citește mai departe...

Aderarea Romaniei la OCDE: suntem, oare, pregatiti? La capitolul fiscalitate – nu

Stirea ca Romania ar putea fi una dintre tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) intr-un orizont mic de timp este binevenita si de salutat. Mai ales ca unul dintre principalele impedimente in discutiile din anii trecuti a venit si din zona fiscala (respectarea Legii Responsabilitatii Fiscal-Bugetare, flexibilitate si spatiu fiscal), noul impuls in negocierile de aderare ar putea insemna ca Romania a progresat in zona fiscala si, mai ales, ar putea semnala o recunoastere a progreselor realizate in nenumarate zone de impact pentru taxarea corespunzatoare a profiturilor in locurile in care se desfasoara activitatea economica si se creeaza plus-valoarea.

Citește mai departe...

Romania are nevoie de un nou sistem de taxare a masinilor ca sa atinga obiectivele din PNRR si Green Deal

Romania are nevoie de un nou sistem de taxare a autoturismelor pe principii ecologice pentru a diminua apetitul pentru achizitia de masini second-hand, concomitent cu achizitia de masini electrice si/sau hibride si dezvoltarea retelei de statii de incarcare, pentru a-si atinge atat obiectivele incluse in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si prin Pactul Verde european. Masurile de stimulare, cum sunt Programele „Rabla” si ”Rabla plus”, se dovedesc insuficiente in contextul tintelor ambitioase stabilite la nivel european.

Citește mai departe...

Sondaj EY: Transferul de la contracte de munca la alte forme de colaborare cu o sarcina fiscala redusa – principalul efect al posibilei eliminari a facilitatilor la IT-isti. Rezultatul – injumatatirea incasarilor la buget din zona IT

Transferul de la contracte de munca la alte forme de colaborare cu o sarcina fiscala redusa ar fi un prim efect al anuntatei eliminari a facilitatilor fiscale acordate firmelor de IT, o spune un sondaj realizat in timpul evenimentului ”Sectorul IT: catre viitor, cu toata viteza inainte”, organizat zilele acestea de EY Romania. Pe locul doi intre potentiale consecinte se afla, in viziunea respondentilor, companii de IT si R&D, migrarea fortei de munca in strainatate si reducerea apetitului investitional in business-uri de IT.

Citește mai departe...

Analiza sectoriala EY Romania: Randamentele asteptate de investitori reflecta o usoara tendinta de crestere in cel de-al treilea trimestru al anului

• Costul capitalului a revenit pe o tendinta usor crescatoare, dupa o perioada de stabilitate inregistrata in cel de-al doilea trimestru al anului 2021, conform analizei sectoriale EY Romania.

Trimestrul al treilea a fost caracterizat de evolutii preponderent pozitive ale pietelor financiare, ca urmare a redresarii economice, care a inceput inca de la finalul trimestrului al II-lea 2021. Desi varianta Delta a virusului s-a raspandit rapid, tarile europene dezvoltate au eliminat majoritatea restrictiilor, odata cu cresterea accelerata a gradului de vaccinare in randul populatiei.

Citește mai departe...

Studiu EY: Exigentele clientilor plaseaza securitatea si sustenabilitatea pe radarul riscurilor din sectorul de telecomunicatii

- Securitatea urca pe locul al doilea in clasamentul principalelor zece riscuri in telecomunicatii
- Sustenabilitatea, considerata prioritate strategica, intra pentru prima data in top cinci riscuri
- Asigurarea rezilientei infrastructurii retelei si extinderea acoperirii
raman principalul risc, pe masura ce creste importanta calitatii retelelor

Citește mai departe...

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences