Clinica Dentara Victoria – excelenta in servicii stomatologice in 6 locatii din sudul Romaniei
2022 a fost pentru Clinica Dentara Victoria un an dedicat dezvoltarii si inovatiilor. Grupul si-a dublat numarul de clinici fata de 2021, adaugand clinici noi in Bucuresti, Craiova si Targoviste, alaturi de cele prezente in Pitesti, Ramnicu Valcea, si Slatina. Astfel, Grupul a ajuns la 6 clinici moderne si peste 50 specialisti in echipa medicala.
Catalina Urse este noul Country Manager al Diviziei Bayer Pharmaceuticals pentru Romania si Republica Moldova
Incepand cu luna octombrie 2022, Catalina Urse (foto) preia conducerea diviziei de produse farmaceutice a companiei Bayer pentru Romania si Republica Moldova de la predecesorul ei, Jorge Levinson, care continua ca si Head of Marketing Pharmaceuticals pentru clusterul Sudul Mediteranei si Marea Neagra, care include Romania, Bulgaria, Moldova, Grecia si Ucraina.
Producatorii si importatorii de medicamente ar putea fi obligati sa finanteze colectarea si eliminarea medicamentelor expirate
Producatorii de medicamente ar putea suporta costurile de gestionare a deseurilor de medicamente de la populatie, fie in mod direct, prin contractarea serviciilor de colectare si tratare a deseurilor de catre operatori economici autorizati, fie in mod indirect, prin organizatii pentru implementarea raspunderii extinse a producatorilor (OIREP). Este ceea ce se va intampla daca si deputatii vor vota proiectul de Lege aprobat de Senat. Mai mult, ar urma sa fie instituit un sistem de verificare incrucisata a cantitatilor de deseuri de medicamente raportate de catre producatori, operatori economici, OIREP si puncte de desfacere a medicamentelor, pentru un control strict al acestora, sub doua sanctiuni deloc de neglijat – amenda si/sau suspendarea ori retragerea licentei.
Cum sa devii mai productiv la locul de munca?
Toti angajatorii au nevoie de oameni cu o capacitate de productivitate mare, capabili sa indeplineasca sarcinile impuse, sa aiba rezultate remarcabile si sa respecte cu strictete dedline-urile. In definitiv, acestea sunt conditii normale, insa pot parea deseori, ca urmare a multor alti factori externi, ca fiind o povara si ne putem simti coplesiti si incapabili sa le indeplinim. Exista, totusi, o reteta a succesului la locul de munca si aceasta contine cativa pasi simpli si usor de urmat.
Consumatorii sunt pregatiti sa apeleze la roboti si la inteligenta artificiala pentru nevoile lor medicale, arata un sondaj PwC
• 55% dintre consumatori sunt dispusi sa inlocuiasca medicii cu inteligenta artificiala (IA) si roboti
• Aceasta disponibilitate de a accepta robotii si inteligenta artificiala in interventiile medicale variaza foarte mult, de la 39% in Marea Britanie la 94% in Nigeria
• Accesibilitatea si precizia sunt principalele beneficii, iar increderea si elementul uman sunt principalele provocari
• Raportul evidentiaza si urmatorii pasi necesari pentru reprezentantii guvernelor, mediului de afaceri si ai celui medical
Colegiul Pacientilor cere Ministerului Sanatatii taxarea urgenta a produselor cu continut mare de zahar!
Cerem o taxa pe bauturi si alimente cu adaus de zahar, un impozit sau taxa suplimentara conceputa pentru a reduce consumul de alimente si bauturi cu zahar adaugat. Produsele care intra sub incidenta acestei taxe includ: dulciuri si bauturi carbogazoase, bauturi necarbonatate, bauturi pentru sportivi si bauturi energizante.
Taxa este o chestiune de dezbatere publica in multe tari si Colegiul Pacientilor ca si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) promoveaza taxa ca un exemplu de impozitare Pigovian, cu scopul de a descuraja dietele nesanatoase si a compensa costurile economice tot mai mari generate de obezitate si afectiunile asociate aceasteia.
Sectorul farmaceutic este unul dintre cele mai vulnerabile sectoare in privinta securitatii datelor personale
Neprotejarea datelor cu caracter personal poate aduce sanctiuni de pana la 20 de milioane de euro pentru marile companii
Regulamentul General privind Protectia Datelor, aplicabil in toate tarile Uniunii Europene incepand cu luna mai 2018, implica sanctiuni semnificative pentru companiile care il vor incalca: 10-20 de milioane de euro, respectiv 2-4% din cifra de afaceri anuala, la nivel global. Insa, de multe ori, responsabili de pierderea informatiilor sunt chiar persoanele private, mai putin companiile autorizate care lucreaza cu datele lor.
Fuziunile si achizitiile (M&A) din domeniul Bio-farmaceutic inregistreaza un salt de peste 200 miliarde USD
- Companiile farmaceutice de nisa domina agenda M&A, in vreme ce companiile farmaceutice mari si-au rationalizat portofoliile, concentrandu-se asupra francizelor competitive
- Anul 2015 va insemna o provocare pentru firmele care intentioneaza sa creasca prin achizitii, ele confruntandu-se cu intensificarea competitiei si cu un deficit de oferte accesibile
Chiar daca a fost in buna parte absent din peisajul M&A in 2013, segmentul companiilor farmaceutice mari a revenit la niveluri serioase de tranzactionare in 2014, prin fuziuni si achizitii totalizand aproape 90 de miliarde USD.
MedLife achizitioneaza pachetul majoritar in cadrul grupului medical SAMA
MedLife a demarat procesul de achizitionare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA si Ultratest, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei. Acesta opereaza in mai multe orase din Oltenia, avand sediul administrativ in Craiova.
SAMA are in componenta doua clinici multidisiciplinare incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, 6 laboratoare si mai multe puncte de recoltare.
EY: Serviciile medicale sub impactul Big Data
Un pacient poarta un ceas inteligent, conectat la o platforma medicala de tip cloud care ii monitorizeaza starea de sanatate. Deoarece scopul acestui ceas este de a-i urmari in permanenta tensiunea arteriala, pulsul si nivelul de glucoza, platforma medicala estimeaza ca pacientul are o probabilitate mare de a face un stop cardiac in urmatoarele 90 de zile, daca nu actioneaza preventiv.