Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Se intorc pasarile calatoare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca, in urma intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu, pana joi la miezul noptii, au iesit din penitenciar 529 de detinuti, potrivit Agerpres.

“In cursul zilei de ieri, (...) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile (...) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul era atat de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat ministrul Toader, la conferinta "Protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania".

Ce simpatic! Ce zglobiu e nea Tudorel!
Pai cum bre, nu stii dinainte cat e halatu’, pardon impactu'? Pai matale unde lucrezi?

Soto, (conform Google Translate Ferentari) avem in fata pupilelor o gratiere mascata cand, in realitate, condamnatii ce beneficiaza de aceasta lege ar fi trebuit sa-si duca pedepsele pana la capat si sa beneficieze, acolo unde e cazul, de eliberari conditionate.

Daca aveau nemultumiri puteau sa se adreseze CEDO, iar CEDO urma sa le ia sau nu in considerare, cu consecinta obligarii statului la plata unor despagubiri. Cum au mai fost cazuri.

Altfel, ne trezim in situatia in care condamnatul, sa zicem la 4 ani pentru coruptie, intra sambata in penitenciar si iese luni pt ca :

- i s-a injumatatit pedeapsa deoarece are peste 60 de ani;
- i s-au scazut din pedeapsa anii datorati scrierii a coispe carti stiintifice;
- i s-au scazut din pedeapsa luni intregi pt munca fizica depusa in timpul detentiei (la dusuri sau la atelier);
- i s-a scazut o anumita fractie din pedeapsa din zilele adunate pt ca nu are conditii de incarcerare conforme standardelor UE;
- i s-a admis cererea de eliberare conditionata facuta pentru ca intruneste conditiile impuse de lege.

Ulterior, un tovaras avocat va constata ca statul a gresit, pentru faptul ca trebuia sa-l elibereze pe puscarias vineri :))), si va face o cerere la CEDO pt a denunta regimul represiv din inchisorile romanesti. Foarte posibil, ca dupa vreo 6-7 ani, CEDO sa condamne statul roman sa-i plateasca penalului vreo cateva mii de euro cu titlu de despagubiri, in vreme ce prejudiciul de cateva zeci de milioane de euro produs de acesta va ramane in veci nerecuperat.

Sunt curios cati din astia 529 recidiveaza! Va spun eu: 529! Pai nu i-ati vazut la teveu ce mecle! Aia credeti ca se apuca de munca vreodata? Pai, ei nu stiu ca munca innobileaza pe om, dar ii si rupe cocoasa! Abia iese din parnaie si trebuie sa dea fuga la spital sa Ii se unga cocoasele. Doamne fereste! As propune ca macar o data pe an sa se faca o statistica cu noile lovituri ale baietilor, fie ca vorbim de talharii, fie de violuri, dupa care o intalnire fata in fata intre ministru si noile victime. Merge?

P.S. Sunt socat de mirarea domnului Tudorel privind impactul “atat de mare” (ma scuzati ca va zic pe numele mic, dar e tare haios. Am avut si un arici, Tudorel. Ce simpatic, ce cuceritor! A facut atac cerebral vrand sa se imperecheze cu peria de par a nevesti-mii). Am impresia ca mirarea asta e un must-have de partid. Zau! Amintiti-va de momentul scumpirii carburantilor. Niciunul dintre guvernanti, in frunte cu Genunche si cu multi-mirele Tariceanu faceau pe fecioarele neprihanite: ba ca n-au trecut pe la pompa, ba ca soferul le alimenteaza masinile, toate erau cu ba’ in fata.

Acum domn ministru, matale esti om citit, si lasand gluma la o parte adu-ti aminte de batranul Jean-Paul Sartre: Important nu este sa spui “iata ce au facut din mine” ci “iata ce am facut EU din ceea ce au facut din mine”.

Emanuel

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Sursa foto: depositphotos.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences