Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Romania are o sansa pe calea Transformarii Digitale

• Dell Technologies Romania, lider pe servere si storage
• Romania are o sansa in Transformarea Digitala, ca piata emergenta
• PIB-ul CEE poate creste cu 200 miliarde euro pana in 2025 datorita noilor tehnologii

Explozia numarului de dispozitive interconectate, al volumului de date si tehnologiile momentului, precum Inteligenta Artificiala (AI) sau 5G modeleaza deja viitorul afacerilor la nivel mondial. Iar Romania, in calitate de piata emergenta, datorita competitivitatii fortei sale de munca, ar putea scurta drumul catre Transformarea Digitala, in viziunea Dell Technologies.

Pe harta uneia dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, Romania a inregistrat progrese de la un an la altul, avand pe anumite segmente cresteri de doua cifre, mai mari decat media la nivelul grupului. Lider in Romania pe servere si storage, Dell Technologies sprijina companiile in tranzitia catre Transformarea Digitala.

“Vanzarile Dell in Romania, pe segmentul de storage au crescut cu 39% in ultimul trimestru din 2018, fata de aceeasi perioada a lui 2017, in timp ce pe servere am avut un avans de 42% pentru perioada analizata. Cresteri substantiale am avut si pe partea de PC-uri pentru mediul de business, unde am urcat cu 18,2% in 2018, fata de anul anterior. Sectorul B2B inregistreaza cele mai mari venituri”, a declarat Valentin Stanescu, director general al Dell Technologies Romania.

Conform celei de-a doua editii a studiului privind indicele de Transformare Digitala, pietele emergente, precum India sau Brazilia, se descurca cel mai bine in adoptarea noilor tehnologii. La nivelul EMEA, liderii in transformare digitala s-au schimbat in ultimii doi ani, iar tari precum Germania, Olanda si Franta au fost depasite de Turcia, Africa de Sud si Portugalia. Piata locala are si ea toate atributele pentru a se inscrie pe aceasta directie, cu toate ca aici evolutiile se produc mai lent.

“Valul schimbarilor din tehnologie nu va incetini, el va fi din ce in ce mai accelerat si totodata beneficiile aduse vor fi foarte mari. Transformarea Digitala are un potential major mai ales pentru o piata precum cea din Romania, cu performante in sectorul IT si care dispune de o forta de munca creativa si competenta. Vedem cum orase din Romania devin huburi pentru diferite industrii, Bucurestiul, Clujul, Iasiul si nu numai. Acesta este avantajul unei piete emergente, pe care Romania are sansa de a-l fructifica din plin”, a mai spus Valentin Stanescu.

Transformarea Digitala a devenit mai de graba o necesitate decat o tendinta a viitorului. Nu mai putin de 90% din volumul de date la nivel mondial a fost creat in ultimii 2 ani, iar daca, in prezent, 160 de milioane de dispozitive sunt interconectate prin Internetul Lucrurilor (IoT), pana in 2025 numarul acestora va ajunge la 3 miliarde.

In urmatorii 3 ani, cele mai mari investitii sunt asteptate in: securitatea cibernetica, IoT, mediul multi-cloud, inteligenta artificiala, abordarea orientata spre puterea de calcul. Aceste tehnologii fac posibila totodata dezvoltarea infrastructurilor si a retelelor, care beneficiaza de viteze si capacitati din ce in ce mai mari. Unul dintre sectoarele lidere in adoptarea acestora este telecomul, acolo unde vorbim deja de 5G.

La nivelul Europei Centrale si de Est (CEE), potrivit celui mai recent raport McKinsey, investitiile in transformare, finantarea europeana si cererea interna nu mai sunt suficiente pentru a mentine un ritm sustenabil. CEE trebuie sa se orienteze catre alte cai prin care sa-i dea un impuls propriei economii – iar transformarea digitala reprezinta o varianta viabila. Cu o productivitate mai mare si o capacitate de a concura pe pietele globale si de a inova, aceste state au potentialul de a adauga 200 miliarde euro la PIB-ul lor total pana in 2025.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences