Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Banca Transilvania a achizitionat Idea::Bank si celelalte companii cu brandul IDEA in Romania

• Idea::Bank este a treia banca achizitionata de Banca Transilvania.
• Noua entitate a Grupului Financiar BT va fi un hub de digital banking.
• Impactul pozitiv in economie si societate al achizitiei Idea::Bank este contributia la consolidarea industriei bancare si repozitionarea bancii ca platforma digitala, cu agenda ESG.

Banca Transilvania a finalizat achizitia actiunilor detinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare. BT a anuntat semnarea acordului de achizitie in iunie a.c., iar recent a primit aprobarile necesare finalizarii tranzactiei din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei.  

Actuala Idea::Bank va deveni un hub de digital banking, depasind sfera bancilor traditionale. Toate cele trei entitati cunoscute in prezent sub brandul Idea vor avea noi identitati corporative. Impactul pozitiv in economie si societate al achizitiei Idea::Bank este contributia la consolidarea industriei bancare si repozitionarea bancii ca platforma digitala, cu agenda ESG pe toate palierele.

„Ne bucuram sa aducem in ecosistemul Bancii Transilvania, alaturi de capabilitatile BT, o noua entitate, care are tehnologia in ADN. Suntem increzatori ca prin ceea ce ne-am propus suntem deschizatori de drumuri pe piata bancara din Romania, pentru clienti tot mai orientati spre banking online. Multumim celor care au contribuit la reusita acestei achizitii – autoritati, consultanti, avocati si echipa BT dedicata. De asemenea, multumim Grupului Getin Holding pentru incredere si colaborare”, afirma Horia Ciorcila (foto), Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania.

Pentru operatiuni, servicii si consultanta, clientii Idea::Bank trebuie sa se adreseze in continuare echipei Idea::Bank, detaliile de contact fiind urmatoarele: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., *4455, respectiv oricare dintre sucursalele bancii.

Ecosistemul omni-channel al Bancii Transilvania integreaza avantajele sucursalei traditionale cu bankingul online. 67% din totalul clientilor - 2,3 milioane - sunt digitalizati, folosind in mod curent cel putin una dintre solutiile digitale ale bancii – aplicatii, Internet Banking sau Mobile Banking.

Idea::Bank este a treia banca achizitionata de Banca Transilvania, dupa Bancpost (2018) si Volksbank Romania (2015).

Consultantii Bancii Transilvania in aceasta tranzactie au fost: Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY si Linklaters.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences