Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Marius Chiriac este noul director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia

Marius Chiriac, fostul coordonator al activitatii Enel X Romania, a preluat la inceputul lunii mai functia de director general al companiilor Enel Energie si Enel Energie Muntenia, care detin impreuna cel mai mare portofoliu de clienti pe piata concurentiala de energie electrica din Romania. Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrica si gaze naturale ale grupului Enel in Romania incepand cu luna septembrie 2017, va prelua o alta pozitie in cadrul Grupului Enel.

„Ne bucuram sa il avem pe Marius Chiriac in functia de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Cunostintele sale in domeniul furnizarii energiei si gazelor naturale impreuna cu experienta sa in coordonarea strategiilor de afaceri il fac un candidat ideal pentru acest post. As dori, de asemenea, sa-mi exprim aprecierea fata de Michele Abbate pentru munca excelenta pe care a facut-o in ultimii patru ani in calitate de director general al companiilor de furnizare a energiei Enel si sa-i doresc succes in noua pozitie”, a spus Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel Romania.

„M-am alaturat echipei Enel acum 14 ani, cand Romania facea primii pasi catre liberalizarea pietei de energie electrica pentru consumatorii casnici, proces in care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost inca de la inceput jucatori principali in procesul liberalizarii ceea ce a facut ca, astazi, 76% dintre clientii casnici din portofoliul acestora sa fie pe piata concurentiala, cea mai mare pondere dintre toti furnizorii mari din Romania. Sunt onorat sa incep un nou capitol in cadrul Enel Energie si Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfarsit acest proces complex al liberalizarii pietei de energie”, a declarat Marius Chiriac (foto), director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia.

Absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea de Energetica, Marius Chiriac are o experienta de peste 11 ani in cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X Romania inca de la lansarea companiei, in 2018, dand startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructura pentru mobilitatea electrica din tara. Anterior, a ocupat in cadrul Enel Energie si Enel Energie Muntenia functii precum Head of Marketing si Head of Sales and Energy Management.

In calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrica si gaze naturale Enel Energie si Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generala de business si activitatile de furnizare si vanzare ale grupului Enel in Romania. Obiectivul sau este de a dezvolta o gama variata de oferte care sa raspunda nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrica si gaze naturale, prin pachete integrate de utilitati si servicii cu valoare adaugata.

Enel Energie si Enel Energie Muntenia au in portofoliu peste 3 de milioane de clienti. Aproximativ 2,9 milioane dintre acestia sunt consumatori casnici de energie electrica, trei sferturi aflandu-se deja pe piata concurentiala. In urma campaniilor de informare derulate anul trecut si continuate in 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat in primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piata concurentiala, cu 40% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Enel Energie si Enel Energie Muntenia acopera nevoile consumatorilor de energie din toate zonele tarii. Acestia au garantia unor preturi fixe la energia electrica pentru perioada aleasa si pot gestiona totul online: de la semnarea contractului, pana la primirea si plata facturii, solicitarea de informatii si urmarirea consumului. Mai mult, ofertele Enel au inclus, in ultimii ani, furnizarea de gaze naturale, Enel devenind astfel un furnizor integrat de energie, precum si diverse servicii si produse cu valoare adaugata, precum asistenta tehnica de urgenta la domiciliu pentru instalatii, iluminat eficient sau achizitionarea de aparatura electronica si electrocasnica cu plata in transe si cu serviciul de instalare inclus.

Enel este o companie energetica multinationala si un lider integrat pe pietele globale de electricitate si energie din surse regenerabile, precum si un operator important pe piata retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilitati din Europa dupa EBITDA din activitati curente si activeaza in peste 30 de tari din lume, producand energie cu o capacitate instalata de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o retea de peste 2,2 milioane de kilometri si, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de retea la nivel global1. Grupul aduce energie in aproximativ 70 de milioane de case si companii si are cea mai mare baza de clienti la nivel mondial. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucator privat in domeniul energiei regenerabile si opereaza centrale cu o capacitate instalata de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale si hidro in Europa, America, Africa, Asia si Oceania. Enel X, divizia globala de afaceri a Enel dedicata serviciilor energetice avansate, este lider mondial in servicii de echilibrare a retelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totala de circa 6 GW, gestionata la nivel global; compania a instalat 123 MW de capacitate de stocare si, in sectorul mobilitatii electrice, circa 186.000 de puncte de incarcare2 a vehiculelor electrice pe tot globul.


Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de circa 3 milioane de clienti. Companiile E-Distributie opereaza retele cu o lungime totala de aproximativ 130.300 de kilometri in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie, si dezvolta un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, a sigurantei si performantei retelelor si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie si Enel Energie Muntenia unii dintre principalii furnizori de energie din tara iar oferta lor include atat electricitate si gaze naturale, cat si servicii cu valoare adaugata (asistenta, iluminat si altele). Enel Green Power Romania este unul dintre cei mai mari producatori de energie regenerabila din tara, cu o capacitate gestionata de 534 MW prin cele 12 instalatii eoliene si solare situate in Dobrogea si Banat. Enel X Romania este parte din Enel X, linia de afaceri globala a Enel dedicata dezvoltarii de produse inovatoare si solutii digitale in sectoare in care energia prezinta cel mai mare potential de transformare: orase, case, industrii si mobilitate electrica.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences