Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

EY a asistat compania austriaca de investitii Enery in achizitia unui portofoliu de proiecte de energie regenerabila detinut de canadienii de la Jade Power Trust in Romania

Echipa de Strategie si Tranzactii a EY Romania a oferit Enery servicii de due diligence financiar si fiscal, suport financiar si fiscal pentru contractul de vanzare-cumparare si asistenta in structurarea fiscala si contabila a tranzactiei.

Compania Enery, prezenta de asemenea pe piata de energie din Cehia, Slovacia si Bulgaria, a semnat un acord pentru achizitia portofoliului de proiecte de energie regenerabila detinute de canadienii de la Jade Power Trust in Romania. Portofoliul are o capacitate totala de 81 MW si include subsidiarele Transeastern Hidroelectrica Del Ucea SPV si Transeastern Rott Energy SPV III, precum si participatiile detinute la Power LIVE One S.A., Rott Energy S.A., Zagra Hidro S.A., Corabia Solar S.A., Holrom. Renewable Energy S.A. si East Wind Farm S.R.L. Incheierea tranzactiei de vanzare este conditionata de indeplinirea unui numar de conditii precedente obisnuite.

„Apreciem suportul acordat de EY in aceasta tranzactie si dorim sa le multumim pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului”, a declarat Daniele Soldati, Directorul Financial al Enery.

„Ne bucuram ca am fost desemnati de catre Enery sa asistam la intrarea sa pe piata de energie regenerabila din Romania. Echipa EY specializata in proiecte de tranzactii cu surse regenerabile, avand experienta in proiecte similare la nivel local si in regiune, a asistat Enery Holding pe parcursul procesului de due diligence si negociere a contractului. Aceasta tranzactie face parte din strategia grupului Enery de a deveni unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de energie regenerabila din Europa Centrala si de Est”, a declarat Liliana Busoiu (foto), liderul departamentului Transaction Diligence al EY Romania.

Echipa financiara si fiscala care a furnizat servicii de consultanta din partea EY Romania a fost coordonata de Liliana Busoiu, Alina Ararau si Roxana Vesa (asistenta financiara), Miruna Enache si Camelia Stanciu (asistenta fiscala) si Cristian Veteanu, liderul CESA al departamentului de Strategie si Tranzactii in domeniul energiei.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences