Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Shared Pockets si alte 11 aplicatii pentru a-ti planifica bugetul de sarbatori

In perioada sarbatorilor de iarna, mai mult decat in orice alta perioada a anului, planificarea cheltuielilor risca sa devina o povara si sa ne impiedice sa ne bucuram de sarbatori asa cum ne dorim.

Cadouri pentru cei dragi, meniul pentru Craciun, petrecerea de Revelion si poate o mini-vacanta – toate acestea sunt exemple de cheltuieli pe care le avem pe lista si pentru care trebuie sa alocam o parte a bugetului nostru de final de an.

Poate ca in luna decembrie primesti bonusuri sau prime, poate tu si prietenii tai puneti la un loc banii pentru o excursie din care sa acoperiti apoi cheltuielile necesare (cazare, transport, mancare, etc) sau poate mai multi membri ai familiei contribuie impreuna pentru cadourile celorlalti. In astfel de situatii, la fel cum ai de a face cu mai multe categorii de cheltuieli, ai de a face si cu multiple surse de venit care urmeaza sa fie combinate pentru cate un scop comun.

Cea mai simpla si mai eficienta optiune de a gestiona toate acestea este cu ajutorul unei aplicatii mobile, care te ajuta sa planifici si sa stii in orice moment care este situatia, doar aruncand o privire in telefonul mobil.

Anul acesta avem mai multe optiuni ca oricand in materie de astfel de aplicatii, atat pentru dispozitive cu Android, cat si cu iOS.

Unele dintre aceste aplicatii pot juca rolul unui adevarat consilier financiar, ajuntandu-ne sa indentficam oportunitati de economisire, sa acoperim mai repede si mai usor ratele imprumuturilor si chiar sa investim.
Iata cateva exemple care sa te ajute sa alegi cea mai buna optiune pentru tipul tau de nevoi. Majoritatea aplicatiilor sunt gratuite, in timp ce unele pot costa o suma semnificativa, insa chiar si acestea pot fi o alegere buna daca se potrivesc nevoilor tale si te ajuta sa economisesti o suma considerabil mai mare decat costul lor.

1. Shared Pockets
Prima aplicatie de finante colaborativa si cea mai customizabila, Shared Pockets a fost dezvoltata de compania autohtona Roweb.
Se poate instala gratuit pe dispozitivele cu Android sau iOS si te ajuta sa-ti organizezi multiple surse de venit, sa-ti monitorizezi cheltuielile si sa-ti gestionezi bugetul, inclusiv pentru obiective pentru care contribuie bani mai multi utilizatori, in orice moneda ai nevoie, precum si cripto-monede,  combustibil sau orice alta unitate de schimb.
Asa cum sugereaza si numele aplicatiei, cand o folosesti e ca si cum ai avea cate un buzunar separat pentru fiecare dintre cheltuieli, in moneda in care e nevoie sa platesti pentru aceasta. In plus, poti avea astfel de “buzunare” in comun cu alti utilizatori, inclusiv pentru obiective pentru care contribuie cu bani mai multi, cum ar fi combustibilul pentru o calatorie, chirie sau utilitati, poti plati cheltuieli pentru o delegatie dintr-un “buzunar al companiei” si cheltuieli de vacanta dintr-un “buzunar” personal sau al familiei, poti bugeta evenimente de orice amploare si economisi pentru diverse scopuri.
Printre avantajele Shared Pockets se numara faptul ca nu e nevoie sa apelezi la banca pentru tranzactii, ceea ce iti permite sa economisesti timp si eventual comisioane.  Poti customiza aplicatia oricum ai nevoie, adauga un numar nelimitat de categorii si arhiva „buzunare” atunci cand nu mai ai nevoie de ele.
 
Alte functionalitati utile sunt text-to-speech, exportul tranzactiilor in format CSV, posibilitatea de logare cu contul de Google sau de Facebook si fotografierea chitantelor sau bonurilor de casa, pentru a economisi timp.
 
2. Mint
Mint foloseste datele tale bancare pentru a te ajuta sa creezi un buget personalizat. Foloseste acelasi sistem de securitate ca si multe dintre banci, deci poti avea incredere ca urmeaza toti pasii posibili pentru a-ti proteja datele.
Mint iti va trimite alerte in cazul activitatilor suspecte si te va ajuta sa identifici modalitati de a limita cheltuielile cu facturi, comisioane si taxe de administrare. De asemenea, te ajuta sa platesti toate facturile centralizat.
Aplicatia este disponibila pentru iPhone, iPad, telefoane cu Android si are si o componenta disponibila pentru PC-uri.
 
3. PocketGuard
PocketGuard este o alta aplicatie care se conecteaza la conturile tale bancare astfel incat sa ai oricand acces la raportul de tranzactii. Iti arata ce fonduri ai disponibile, cati bani ti-au intrat in cont si cat ai cheltuit sit e ajuta sa planifici plati recurente. Iti permite sa clasifici cheltuielile pe categorii si sa vezi unde poti scadea suma cheltuita astfel incat sa faci economii.
PocketGuard este disponibila in versiuni pentru iPhone, Andriod si pentru web, si are si o componenta pentru Apple Watch.
 
4. YNAB (You Need a Budget)
You Need a Budget se deosebeste de celelalte aplicatii din lista prin faptul ca include acces la cursuri online de educatie financiara. Aplicatia te ajuta sa folosesti mai intelligent fondurile disponibile si sa planifici pentru cheltuieli ocazionale. O poti incerca gratuit timp de 34 de zile, dupa care costa $50 pe an sau $5 pe luna. Functioneaza pe orice dispozitiv, iPhone Android sau PC.
 
5. GoodBudget
GoodBudget este un sistem care se bazeaza pe “plicuri” sau “buzunare” virtuale, pentru diferite categorii de plati. Iti sincronizeza informatiile indiferent de pe ce dispozitiv iPhone sau Android iti accesezi contul si iti sugereaza posibilitati de economisire pentru achizitii majore.
Aplicatia este disponibila intr-o versiune gratuit si una pro, care are mai multe categorii, istoric al bugetului si mai multe conturi si dispozitiv. Versiunea pro costa $15 pentru 3 luni sau $24 pentru 6 luni.
 
6. Mvelopes
Mvelopes, ca si Shared Pockets sau GoodBudget, foloseste un sistem de categorii (“plicuri”) si functioneaza atat pe Android cat si pe iOS, cu versiuni pentru telefoane si pentru tablete. Versiunile pentru tablete au view-uri mai mari, cu mai multe functionalitati. Toate te ajuta sa platesti facturi si sa-ti planifici si gestionezi bugetul, precum si sa capturezi chitante in timp real.
Mvelopes este gratuita, dar are si o optiune premium, care costa $95 pe an, precum si o optiune care include consiliere financiara din partea unui specialist.
 
7. HomeBudget
Cu optiunea de sincronizare a aplicatiei Home Budget, iti poti gestiona bugetul personal de pe orice dispozitiv iPhone, iPad, Mac, Android sau Windows. Dezavantajul este ca e nevoie sa achizitionezi versiunea aplicatiei pentru fiecare platforma pe care intentionezi s-o folosesti, insa iti permite apoi un grad mare de flexibilitate si acces pentru toti membri familiei, de pe toate dispozitivele.
Nu este la fel de usor de folosit ca alte optiuni din lista, insa iti permite sa faci operatii complexe cu datele tale financiare si sa faci analize mai complexe.
Costa $5.99 pentru Android, iPhone si iPad, $19.99 pentru Mac si $14.99 pentru Windows.
 
8. Wally
Wally este o aplicatie gratuita pentru Android si iOS, fara functionalitati complexe, dar care te ajuta sa-ti monitorizezi cheltuielile. E usor de folosit, mai ales datorita faptului ca poti fie sa loghezi manual fiecare cheltuiala, fie sa fotografiezi chitanta. Poti permite aplicatiei sa iti acceseze locatia si sa importe automat aceasta informatie atunci cand notezi fiecare achizitie.
In plus, primesti notificari atunci cand ai atins o sum ape care ti-ai propus sa o economisesti sau cand se apropie termenul limita pentru plata unei facturi.
 
9. Level Money
Level Money te ajuta sa vezi cati poti cheltui in fiecare zi, saptamana sau luna, in functie de venituri si de cheltuielile recurente. Este o aplicatie utila daca vrei sa economisesti sau ai de platit rate. Se poate conecta cu numeroase banci si este disponibila gratuit, atat pentru Android cat si pentru iPhone.
 
10. Spendee
Spendee te ajuta sa iti monitorizezi cheltuielile efectuate cu cash sau cardurile de debit sau credit. Are o interfata usor de utilizat si iti ofera o imagine de ansamblu usor de inteles si care te ajuta sa identifici oportunitati de economisire.
Spendee este disponibila pentru iPhone si Android. Este gratuita in versiunea de baza, dar are si optiuni premium care pornesc de la $1.99.
 
11. BUDGT
BUDGT este o aplicatie pentru iPhone care, pentru pretul de $1.99, iti permite sa introduci venitul si cheltuielile recurente, impartite pe diverse categorii si in multiple monede, apoi te ajuta sa iti monitorizezi cheltuielile si sa iti stabilesti si urmaresti obiective de economisire.
Alte functionalitati utile ale acestei aplicatii sunt notificarile pentru plati al caror termen limita sa apropie si proiectii pentru suma pe care o vei avea disponibila la finalul lunii.
 
12. Unsplurge
Unsplurge este o alta aplicatie disponibila doar pentru iPhone, insa aceasta este gratuita. Scopul ei principal este sa tea jute sa economisesti pentru un obiectiv anume pe care ti-l alegi.
Nu are functionalitatile complexe ale celorlate aplicatii din aceasta lista, dar in plus fata de ele iti ofera sustinere din partea comunitatii aplicatiei si posibilitatea de a afla sfaturi si trucuri pentru a adera la bugetul pe care ti-l stabilesti si a-ti atinge mai repede obiectivul pe care ti l-ai propus.

Sursa foto: pixabay.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ”So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adi...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole