Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Scoala privata gimnaziala Aletheea a implinit 5 ani de la infiintare

Scoala Gimnaziala Alteheea s-a plasat, in cei cinci de activitate, in topul scolilor de profil din Bucuresti, incepand acest an cu peste 250 de elevi si aproape 70 de profesori, majoritatea titularii scolii. Copiii vin cu placere la scoala si invata intr-un mediu relaxat, le spun profesorilor pe nume, studiaza, printre altele, antreprenoriat, mindfulness si yoga, iar rezultatele lor la invatatura sunt foarte bune.

Calificativele si notele obtinute de elevii Aletheea, precum si rezultatele la examenul de capacitate s-au plasat mult peste medie in fiecare an scolar, toti elevii Aletheea fiind admisi la liceul pe care si l-au dorit, in tara sau in strainatate.

"Primii cinci ani mi-au depasit asteptarile, in multe privinte," spune Mona Musat (foto), fondatoarea scolii. “Viziunea scolii a fost inca de la inceput o educatie personalizata pe baza si pentru promovarea valorilor pozitive, iar filosofia noastra educationala a fost gandita de la zero de echipa noastra de profesori si consilieri – asa cum am si ridicat scoala, de la firul ierbii. Suntem apreciati pentru faptul ca avem un campus scolar foarte generos si modern, dar cea mai mare investitie este cea facuta in oameni. Sunt mandra ca avem una dintre cele mai profesioniste echipe educationale din tara si ca acum, dupa primii cinci ani de activitate, am si demonstrat acest lucru prin rezultatele si proiectele noastre” – a mai spus ea.

Educatia la Aletheea se dezvolta in jurul valorilor clasice adevar, frumos, bine, libertate, iar elevii beneficiaza de echilibru intre activitatile de dezvoltare personala si cele specifice acumularilor academice. Fiecare copil are orarul lui personalizat, care rezulta din combinatia orelor prevazute in planurile nationale de invatamant si alegerea cluburilor vocationale. Activitatea nonformala este parte integranta din curriculum (fie ca este vorba de participarea la cluburi, ateliere parinti-copii, intalniri cu invitati, targuri, vizionari de spectacole sau meciuri amicale, competitii si concursuri), iar oferta scolii in aceasta privinta este extrem de variata. Completand ore obligatorii precum matematica si romana cu activitati din domeniul artelor, sportului, abilitatilor practice, limbilor straine, gandirii critice si creative, educatiei etice si pentru valori, profesorii scolii tin seama de profilul fiecarui copil, de aptitudinile si interesele lui. Prin abordarea integrata a invatarii, elevii sunt deprinsi sa isi selecteze si transforme informatiile, sa construiasca ipoteze, sa ia decizii, sa isi organizeze experientele personale, formandu-si in timp increderea in propria persoana, gandirea critica, o atitudine pozitiva fata de munca si invatare, dar si competente specifice, necesare pentru meseriile viitorului.

"Alte doua realizari importante ale acestor primi cinci ani sunt," continua Mona Musat, "formarea si inchegarea unei adevarate comunitati de invatare prin implicarea parintilor in activitati cu copiii sau de parenting. La fel ca profesorii nostri, si parintii scolii sunt oameni care gandesc diferit, care cauta un alt fel de mediu de dezvoltare pentru copiii lor, unul in care cei mici sunt incurajati sa fie ei insisi, sa puna intrebari, sa caute raspunsuri si solutii, sa gandeasca critic, sa-si impartaseasca descoperirile, sa invete unii de la altii. In al doilea rand, ma refer la organizarea Conferintei nationale in educatie – initiativa privata unica in tara dedicata profesorilor, aflata anul acesta la cea de-a patra editie, desfasurata sub forma a 7 Ateliere Aletheea – un exercitiu de imaginatie despre educatia pentru viitor" – a mai spus Mona Musat.

Unul din rolurile active pe care Scoala Aletheea si le-a asumat inca de la deschidere, este acela de a impartasi anual bunele practici cu colegii din bransa. Plecand de la premisa ca „o altfel de generatie are nevoie de un alt fel de educatie”, profesorii Aletheea, impreuna cu invitatii si partenerii lor, impartasesc in fiecare an profesorilor din toata tara experiente, idei si metode folosite in activitatile cu copiii.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole