Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Garrett aniverseaza 20 de ani de tehnologie la cel mai inalt nivel, pentru turbosuflante, in Bucuresti

• Fabrica din Bucuresti a contribuit la existenta a peste 40 de milioane de motoare cu turbosuflante, montate pe vehicule la nivel global
• Forta de munca locala a crescut cu peste 400% din 1998, de cand unitatea de productie si-a inceput activitatea

Garrett Motion Inc. (NYSE: GTX), furnizor de tehnologie de varf care permite vehiculelor sa devina mai sigure, mai conectate, mai eficiente si mai prietenoase cu mediul, sarbatoreste astazi implinirea a 20 de ani de productie in cadrul fabricii sale de turbosuflante din Bucuresti.

Olivier Rabiller (foto), Presedinte si CEO Garrett si Ovidiu Mazilu, Directorul fabricii, au fost gazdele mai multor demnitari in cadrul unui tur al facilitatii de productie. Printre oficialitatile prezente s-au numarat: Excelenta Sa, domnul Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite in Romania, doamna Cristina Cocirla, reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si domnul Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Fabrica Garrett din Bucuresti are in prezent aproape 900 de angajati care sustin activitatea a 14 module de fabricatie avand ca rezultat productia de turbosuflante ce echipeaza mai mult de 25 de marci din sectorul auto din Europa, cele doua Americi si Asia.

“Brandul Garrett – Advancing Motion este cunoscut in intreaga lume pentru tehnologia diferentiatoare care ajuta producatorii de autovehicule sa-si imbunatateasca performantele motoarelor si manevrabilitatea vehiculelor, in combinatie cu o mai mare eficienta a consumului de combustibil si reducerea emisiilor poluante", a spus Rabiller. “Fabrica din Bucuresti este un reper de marca al succesului nostru global, oferind clientilor nostri solutii inovatoare, de clasa mondiala, care sa le satisfaca nevoile. Pe masura ce cererea pentru produsele noastre continua sa creasca la nivel global, operatiunile noastre din Romania vor continua sa joace un rol important in atingerea succesului nostru global.”

Garrett, fosta Honeywell Transportation Systems, a devenit o companie independenta, tranzactionata public, la data de 1 octombrie 2018, in urma procesului de desprindere din Honeywell a unei companii cu peste 60 de ani de activitate, care a pionierat utilizarea turbosuflantei in industria auto in anii 1950.  

“Fabrica din Bucuresti a fost mai mult decat un contribuitor esential la cresterea noastra globala din ultimele doua decenii, a ajuns sa insemne un model al succesului”, a spus Rabiller. “Evolutia acestei unitati, de la scopul ei initial de producator specializat de componente la statutul ei actual de mare producator de clasa mondiala vorbeste de la sine despre talentele locale si despre mandria cu care angajatii Garrett de aici, din Romania, fac tot ceea ce fac.”

Ovidiu Mazilu a spus ca fabrica Garrett din Bucuresti a inceput ca producator de componente in 1998, inainte de a incepe productia de turbosuflante in anul 2003. Astazi, aceasta este cea mai mare unitate de productie de turbosuflante din lume si continua sa caute noi oportunitati de imbunatatire a operatiunilor.

“Aici, in Bucuresti, am adoptat Industrial Internet of Things (IIoT), digitizarea si automatizarea pentru a ne imbunatati eficienta si cresterea productivitatii in anii care urmeaza”, a spus Mazilu.

Pe langa fabrica din Bucuresti, Garrett are in Romania si cel mai mare sediu pentru functii suport la nivel global precum achizitii, productie, retea de furnizori, lant de distributie, tehnologia informatiei, resurse umane, financiar, marketing si comunicare.

Garrett se bucura de relatii de colaborare de lunga durata cu producatori globali de vehicule de marca si are un istoric dovedit in excelenta operationala. In prezent, deserveste aproximativ 40 de producatori auto la nivel mondial prin intermediul a 13 fabrici pozitionate strategic si a cinci centre de cercetare-dezvoltare pentru a acoperi cererea globala.

Garrett are peste 7.500 de angajati la nivel mondial, incluzand circa 1.200 de ingineri care au contribuit sau contribuie la cele 1.400 de patente emise sau aflate in asteptare. Pentru anul 2017, veniturile Garrett au atins aproximativ 3,1 miliarde USD. Informatii suplimentare despre Garrett sunt disponibile pe noul website al companiei la adresa http://www.garrettmotion.com.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ”So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adi...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole