Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

CNIPMMR si AMR au desemnat BRAILA cu titlul de “Capitala antreprenoriatului romanesc 2019”

Consiliul IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) au desemnat ieri, 12 noiembrie, in cadrul Galei AMR, primul municipiu care va detine titlul de  “Capitala antreprenoriatului romanesc 2019”, pentru o perioada de 1 an.

Initiativa a vizat o competitie intre municipiile din Romania care au o viziune antreprenoriala de exceptie, indiferent de dimensiunea si prosperitatea acestora, Braila, din cei 8 aplicanti,  dispunand de planul de actiune cel mai performant si orientat spre viitor.

In analiza dosarelor de candidatura s-a lua in calcul atat situatia mediului antreprenorial din prezent, cat si propunerile viitoare de imbunatatire a mediului de afaceri local, punandu-se accent pe o serie de criterii precum: infrastructura de business, existenta unor programe de sustinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase in municipii, existenta unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori sau numarul de branduri romanesti existente in municipiu.

Municipiul Braila ofera o serie de beneficii care favorizeaza dezvoltarea activitatii de afaceri, precum posibilitatea concesionarii de terenuri/cladiri, incheiere de parteneriate public – privat, asociere in participatiune, acces la informatii de interes public, expertiza tehnica si audit, consiliere pentru dezvoltare, expertiza specializata. Dezvoltarea infrastructurii de afaceri a municipiului Braila reprezinta o prioritate in perioada 2014-2020.

“Proiectul – Capitala antreprenoriatului romanesc – este o premiera la nivel european , sustinut de toate organizatiile mediului de afaceri din Romania. In fiecare an, incepand cu acest an, vom avea o capitala in cadrul caruia antreprenoriatul va fi marcat 1 an de zile la nivelul unui oras, pentru angajamentul pe care acesta il ia pentru ceea ce inseamna mediul de afaceri. In acest an, premiul a mers catre Municipiul Braila care s-a remarcat printr-un numar ridicat de initiative menite sa sprijine mediul de afaceri si calitatea parteneriatului public-privat. Impreuna cu ceilalti reprezentanti ai mediului de afaceri, vom sustine Braila printr-o serie de actiuni menite sa creasca si sa sustina potentialul antreprenorial al municipiului.”, Florin Jianu (foto stanga), presedinte CNIPMMR.

“Felicit initiativa CNIPMMR de a dezvolta acest proiect, impreuna cu Asociatia Municipiilor din Romania si felicit Municipiul Braila pentru obtinerea titlului de Capitala antreprenoriatului romanesc. Autoritatile locale constientizeaza rolul esential pe care IMM-urile si antreprenorii il au in asigurarea cresterii economice si a locurilor de munca la nivel local si iau o serie de masuri de sprijinire a mediului de afaceri, in cadrul unor politici locale coerente, eficiente si orientate spre rezultate, inclusiv schimburi de mobilitate, cercetare, difuzarea bunelor practici si servicii de sprijin pentru noii si potentialii intreprinzatori” a mentionat Robert Negoita, presedintele AMR.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ”So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adi...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole