Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Agricover raporteaza venituri de 2,55 miliarde de lei din vanzarea de inputuri agricole in 2022

Agricover, un jucator important in piata de agribusiness din Romania, raporteaza venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei in 2022, o crestere cu 50% comparativ cu anul 2021 si un profit net de 91,3 milioane de lei, o crestere cu 7% comparativ cu 2021.

„In ciuda numeroaselor perturbari din ultimii trei ani, grupul nostru a demonstrat rezilienta prin modelul sau de afaceri si rezultate financiare solide. In 2022, am crescut toate segmentele de business, in timp ce am continuat sa acordam prioritate angajamentului nostru fata de agricultura sustenabila si responsabila. Succesul Agricover se datoreaza echipei noastre dedicate din teren, care lucreaza indeaproape cu fermierii pentru a identifica nevoile emergente legate de digitalizare, tehnologie si finantare. Prin furnizarea de solutii inovatoare si eficiente adaptate nevoilor fermierilor, suntem capabili sa diseminam rapid solutii digitale si tehnologii de ultima ora catre un numar mare de fermieri, cultivand in acelasi timp constientizarea beneficiilor practicilor sustenabile. Performanta din 2022 valideaza capacitatea noastra de a maximiza beneficiile care decurg din modelul nostru de afaceri sinergic si care conduc la obtinerea de rezultate continue si sustinute pentru actionarii nostriâ€, a declarat Liviu Dobre (foto), CEO al Agricover Holding.

In 2022, Agricover si-a continuat extinderea portofoliului de clienti, furnizand inputuri agricole si oferind finantare unui numar total de 9.949 de clienti, dintre care aproximativ o treime au beneficiat de serviciile oferite atat de Agricover Distribution, cat si de Agricover Credit.

In ceea ce priveste rezultatele financiare inregistrate la nivelul fiecarui segment de activitate, in 2022, Agricover Distribution a continuat procesul de consolidare a pozitiei pe piata de distributie de inputuri agricole, realizand venituri de 2,5 miliarde de lei din vanzarea de inputuri agricole precum seminte certificate, produse de protectie a plantelor, produse de nutritie a plantelor, biostimulatori si combustibili. Profitul net inregistrat de Agricover Distribution in 2022, a fost de 39,6 milioane de lei, o majorare cu 16% comparativ cu rezultatul din 2021.

La nivelul Agricover Credit, valoarea contabila bruta a creditelor si avansurilor in sold la 31 decembrie 2022, a ajuns la 2,84 miliarde de lei, o crestere cu 42% fata de sfarsitul anului anterior. Profitul net inregistrat de Agricover Credit in 2022 a fost de 65,4 milioane de lei, o apreciere cu 19% fata de 2021. Rata creditelor neperformante a continuat sa fie sub media sectorului, fiind de 2,9% la data de 31 decembrie 2022, comparativ cu media sectorului agricol de 3,1% la data de 30 septembrie 2022 (conform Raportului asupra stabilitatii financiare din decembrie 2022, Anul VII(XVII), nr. 13(23), publicat de BNR).

Pe parcursul anului trecut, Agricover a continuat sa investeasca in automatizarea proceselor de afaceri si in viitorul digital al agriculturii, prin intermediul Agricover Technology. Platforma Crop360, prin care fermierii au acces in timp real si intr-un singur loc la servicii de agricultura digitala pentru ferma si la un canal de interactiune digitala cu grupul Agricover, a fost implementata in peste 3.000 de ferme de la lansarea acesteia in noiembrie 2021. Platforma reprezinta una dintre investitiile realizate de grup in domeniul cercetarii si inovarii in vederea sprijinirii fermierilor din Romania pentru a deveni mai competitivi si agili in fata transformarilor accelerate care au loc in domeniul agriculturii la nivel global.

Pentru anul 2023, Agricover are in vedere continuarea digitalizarii operatiunilor, dezvoltarea portofoliului de produse comercializate sub marca proprie si diversificarea surselor de finantare. Totodata, grupul va continua procesul de optimizare structurala si operationala pentru a asigura o imbunatatire continua a performantei financiare a segmentelor sale de afaceri.


Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences