Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Studiu EY: Noile prioritati ale bancilor sunt cresterea, digitalizarea si inovatia

• Implementarea unui program de transformare digitala este o prioritate de top pentru banci in anul 2018
• Doua treimi dintre banci estimeaza ca vor atinge maturizarea digitala sau ca vor deveni lideri digitali pana in 2020

85% dintre banci spun ca implementarea unui program de transformare digitala este o prioritate de afaceri pentru 2018, conform raportului EY Global Banking Outlook 2018. Decizia bancilor de a investi in tehnologie in urmatorii trei ani este in principal motivata de obiectivul acestora de a-si intari pozitia competitiva si cota de piata, de a-si creste capacitatea de a atrage si retine clienti si de a obtine reduceri de costuri si o crestere a eficientei operationale.

Incluzand 221 de institutii din Europa, America de Nord, pietele emergente si Asia-Pacific, studiul arata ca bancile fac eforturi pentru maturizarea digitala, definitivand tranzitia de la o transformare determinata de reglementari, la schimbarea bazata pe inovatie. Raspunsurile participantilor la studiu arata ca doar cateva banci (19%) se considera in acest moment in curs de maturizare digitala sau lideri digitali, insa peste jumatate dintre ele (62%) aspira sa detina una dintre cele doua pozitii pana in anul 2020.

Aurelia Costache (foto stanga), EY Romania Financial Services Advisory Leader, spune: "Pentru a putea raspunde provocarilor ce le ameninta performanta, bancile au inceput sa se pregateasca pentru un viitor determinat de inovatie si tehnologie. Ritmul inovarii continua sa se intensifice si, pentru a beneficia de progresul tehnologiei, colaborarea cu partenerii din eco-sistemul bancar a devenit critica, in timp ce investitiile in tehnologie se muta de la o abordare tactica la una strategica.”

Printre alte rezultate evidentiate in cadrul studiului se numara:
• 59% dintre bancile intervievate anticipeaza ca bugetele lor de investitii in tehnologie vor creste cu peste 10% in 2018.
• Dintre bancile care incep sa investeasca sau care isi maresc investitiile in tehnologii noi, 44% intentioneaza sa achizitioneze tehnologii de la terte parti, in vreme ce doar 17% intentioneaza sa achizitioneze o entitate producatoare de tehnologie pe care s-o incorporeze in cadrul organizatiei pentru a produce tehnologiile necesare.
• 70% dintre banci afirma ca intarirea pozitionarii lor in raport cu competitia reprezinta principalul motiv pentru investitii in tehnologie pana in 2020.

Gelu Gherghescu (foto dreapta), EY Romania Financial Services Leader, spune: "Adresarea problemelor de securitate cibernetica este prioritatea de top pentru banci la nivel global in 2018 (89%), inlocuind prioritatea numarul unu de anul trecut – gestionarea riscurilor reputationale si a celor legate de conduita si cultura organizationala, care se situeaza pe locul sase anul acesta. Recrutarea, dezvoltarea si retinerea de talente ocupa, de asemenea, o pozitie semnificativa in topul prioritatilor bancilor, 83% dintre acestea depunand eforturi tot mai mari sa integreze experti in zona digitala si cyber.”

Raportul complet este disponibil spre descarcare aici.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences