Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

5 aspecte de stiut despre creditele IFN

Creditele de nevoi personale nu mai sunt de mult in trend atunci cand vine vorba despre rezolvarea problemelor financiare. Tot mai multi oameni devin adeptii contractarii de creditele oferite de Institutii Financiare Nebancare, iar aceasta crestere se datoreaza avantajelor pe care le ofera imprumuturile rapide. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza creditele rapide, exista 5 aspecte principale ce trebuie explicate:

1. Limita de credit
Una dintre particularitatile creditelor acordate de IFN-uri este ca limitele de credit stabilite sunt mai mici decat in cazul imprumuturilor bancare. Astfel, prin intermediul unei institutii financiare nebancare poti solicita sume care variaza de la cateva sute de lei, pana la cateva mii. Acestea sunt create in scopul de a solutiona cheltuieli care nu necesita amanare si tocmai din acest motiv plafonul acordat incadreaza sume mai mici de bani, fata de banci.

2. Conditii de acordare
Conditiile de acordare a creditelor rapide nu sunt nici pe departe la fel de stricte precum sunt politicile aplicate de banci atunci cand vine vorba despre imprumuturi. De obicei, IFN-urile ofera credite solicitantilor doar pe baza cartii de identitate, motiv pentru care acestea mai sunt numite si “imprumuturi cu buletinul”. De la institurie la institutie, este posibil ca garantiile sa fie sau nu prezente, desi foarte multe dintre IFN-uri dau credite fara sa solicite niciun fel de garantii din partea aplicantilor. In ceea ce priveste varsta minima legala de aplicare, aceasta trebuie sa fie de minim 18 ani, in timp ce pentru limita maxima, varsta poate varia.

3. Termenul de rambursare
Fiind supranumite si “credite pana la salariu”, imprumuturile online rapide au un termen de rambursare de 30 de zile din momentul virarii banilor in contul solicitantului. In cazuri exceptionale, institutiile nebancare ofera posibilitatea de intarziere a platii, situatie in care va fi necesar un angajament de plata din partea clientului.

4. Rata dobanzilor
Tocmai pentru ca imprumuturile acordate sunt destul de mici, iar termenele de rambursare scurte, IFN-urile stabilesc rate de dobanda mai ridicate. De regula, dobanda fixa pe zi este calculata raportat la suma creditata si la termenul de rambursare. Totalul de plata cumuleaza rata fixa de imprumut, dar si aceasta dobanda aferenta.

5. Penalitatile de intarziere
Exista si anumite consecinte, in cazul in care creditele nu sunt rambursate la timp. De exemplu, depasirea scadentei da dreptul IFN-urilor de a inainta executarea silita, fapt care ar putea ingreuna obtinerea de credite. Dobanda penalizatoare se calculeaza zilnic si se aplica la solul restant. Totusi, exista si institutii nebancare care ofera clientilor posibilitatea de amanare a platii, atata timp cand aceasta este solicitata intr-un termen prestabilit. Amanarea poate fi sau nu aprobata, in functie de mai multe criterii si nu poate fi acordata pe o perioada mai mare de 30 de zile.

Sursa foto: http://www.globetrottingcouple.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adi...

Patru elemente definitorii pentru rolul si activitatea unui lider

Patru elemente defin...

Volatilitatea mediului de afaceri si orientarea din ce in ce mai mare pe atingerea obiecti...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole