Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Banca Transilvania va achizitiona Idea::Bank si celelalte companii cu brandul IDEA in Romania

Banca Transilvania va achizitiona actiunile detinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare. Acordul de achizitie a fost semnat, iar pana la primirea aprobarii BNR si a Consiliului Concurentei entitatile IDEA isi vor desfasura activitatea independent. Valoarea tranzactiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Companiile din Romania care sunt sub brandul IDEA inseamna 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienti, 530 de angajati si 46 de unitati, la finalul anului trecut.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varsovia si are activitate in retail banking, leasing, intermediere financiara, factoring si consultanta in Polonia, Ucrania si Romania.

„Vedem achizitia Idea::Bank ca o noua oportunitate pentru Banca Transilvania si pentru clienti. Daca celelalte achizitii au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de initiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa si dezvolta idei creative de solutii digitale pentru clientii de acum si pentru cei care vor veni. Multumim pentru incredere si colaborare top managementului Getin Holding Group si tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzactii” – declara Horia Ciorcila (foto), Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania.

„Suntem mandri de ceea ce au realizat companiile noastre in Romania. Ca investitor strain, Geting Holding este foarte bucuros ca a contribuit la dezvoltarea economiei romanesti. Ca parte a filosofiei noastre, vazandu-ne misiunea indeplinita, suntem fericiti ca activele din Romania vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare si mai dinamic jucator de pe piata” – afirma Piotr Kaczmarek, Director General, Getin Holding.

In aceasta tranzactie, Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY si Linklaters sunt consultantii Bancii Transilvania, iar Rothshild & Co., Sayenko Kharenko si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

Banca Transilvania a facut prima achizitie in 2015, Volksbank Romania, moment care a insemnat  cea mai mare tranzactie de pe piata bancara din Romania. In 2018, banca a cumparat Bancpost, ERB Retail Services si ERB Leasing. Aceste achizitii au completat strategia de crestere si consolidare a cotei de piata BT, ducand - impreuna cu cresterea organica - la ascensiunea bancii pe primul loc in sistemul bancar romanesc.  

Banca Transilvania inseamna azi 3,2 milioane de clienti, peste 9.000 de angajati, 500 de sedii, dar si cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences