Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Cum facem educatie pentru viitor, pentru o Romanie altfel?

Situata la granita dintre ruralism si tehnologie, Romania prezentului este una dintre cele mai dinamice societati din Europa. Aici lucrurile se schimba intr-un ritm alert si aceasta tendinta se va accentua in viitor. Potrivit World Economic Forum, o treime dintre abilitatile pe care le vedem astazi importante vor fi considerate depasite in urmatorii cinci ani. Acest lucru va crea o tensiune suplimentara pe piata muncii, insa poate da nastere si unor oportunitati unice de evolutie. In lumea de astazi, schimbarea a devenit singura certitudine, iar pentru a beneficia de intregul potential, la nivel national, este necesar sa facem educatie in mod diferit pentru ce va urma.

Pentru a contracara efectele acestui dinamism fara precedent in societatile moderne, Asociatia Nationala pentru Educatie din SUA a propus un nou model de invatare. Specialistii vorbesc despre patru abilitati specifice care vor deveni esentiale pentru adaptarea la un viitor profesional dominat de reinventare periodica. Cei Patru C (The 4C’s) reprezinta aceasta noua viziune ce consta in implementarea unei programe scolare bazate pe exersarea creativitatii, comunicarii, gandirii critice si a colaborarii.

In Romania, educatia pentru viitor este abia la inceput, insa exista centre educationale care integreaza deja Cei Patru C in metoda lor de predare. Pentru a promova aceasta nevoie de adaptare a demersului pedagogic la viitor, Shakespeare School organizeaza o conferinta pentru parinti interesati sa fie la curent cu noutatile din parenting si educatie. Pe data de 28 septembrie, la Hotel Capitol din Bucuresti, trei specialisti in psihologia copilului, parenting si educatie vor discuta despre Cele 4 Competente ale Viitorului, in cadrul conferintei Shakespeare School Copilul tau, Campion la Viata.

Adriana Alionte, fondator Shakespeare School si profesor de engleza, va deschide dialogul dintre parinti si experti in educatie. Psihologul Mirela Horumba va oferi perspectiva sa asupra procesului de invatare, precum si cateva sfaturi pentru construirea unei personalitati de invingator la copii. Iar pentru a desena tabloul complet, expertul in educatie Oana Vetrici va explica care sunt activitatile care integreaza Cei Patru C si cum pot contribui parintii la dezvoltarea lor zilnica.

“Lumea este in schimbare accelerata. Nimic nu ramane la fel, si de aceea copiii nostri vor avea nevoie de multe abilitati bine antrenate. De-a lungul vietii lor profesionale, vor schimba 5–7 domenii de expertiza. Prin urmare, notiunile abstracte care nu sunt de folos in afara scolii nu mai sunt un factor care sa garanteze succesul in viata. Copiii vor avea nevoie de abilitati noi si de oameni care sa ii ajute sa le exerseze in mediul academic, in comunitate si acasa”, a declarat fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte (foto).

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences