Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Michele Abbate a fost numit Director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia

Michele Abbate este noul Director General al Enel Energie si Enel Energie Muntenia, cele doua companii de furnizare detinute de grupul Enel in Romania.

Michele Abbate activeaza de peste 25 ani in cadrul grupului Enel, avand o experienta vasta in zona de vanzari si customer care. Parcursul sau profesional a inceput in anul 1992, in zona de business dedicata managementului clientilor. Ulterior, el a detinut o serie de pozitii-cheie la nivel de grup, precum Head of Center Italy Commercial unit, Head of the Market Division/Customer Management, Head of phone and web channel, avand ca principale obiective transformarea canalului de service intr-un canal comercial, cea mai recenta pozitie detinuta fiind cea de Head of Sales pentru zona de centru a Italiei. Michele Abbate detine un doctorat in economie in cadrul Universitatii din Palermo si este absolvent al Leadership programme din cadrul Luiss Business School precum si al Accelerated Development Programme la London Business School.

In calitate de Director General al companiilor de furnizare de energie electrica Enel Energie si Enel Energie Muntenia, Michele Abbate va gestiona strategia generala de business, cu accent pe extinderea portofoliul de solutii, si va coordona, de asemenea, activitatile de furnizare si vanzare ale grupului Enel in Romania, dar si diviziile de customer care si servicii cu valoare adagata, cu obiectivul de a dezvolta o gama variata de oferte atat pentru clientii existenti, cat si pentru cei noi.

Cele doua companii detin o cota de piata de 14% pe piata concurentiala de energie electrica (conform datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, in luna mai 2017), conferind Enel prima pozitie pe piata concurentiala a electricitatii din Romania. Enel Energie si Enel Energie Muntenia au in portofoliu 2,8 milioane de clienti de energie electrica si gaze naturale. Cele doua companii au anuntat recent atingerea pragului de 500.000 de clienti rezidentiali pe piata concurentiala de energie electrica si continua transformarea in furnizori integrati de utilitati si de servicii cu valoare adaugata.

Michele Luigi Grassi, cel care a detinut anterior pozitia de Director General al Enel Energie si Enel Energie Muntenia, a decis sa urmeze alte oportunitati profesionale in afara grupului Enel.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Patru elemente definitorii pentru rolul si activitatea unui lider

Patru elemente defin...

Volatilitatea mediului de afaceri si orientarea din ce in ce mai mare pe atingerea obiecti...

Noi restrictii in domeniul detasarilor transnationale. Ce prevede noua directiva publicata in iulie 2018

Noi restrictii in do...

Presiunea statelor dezvoltate ale Uniunii Europene de a modifica cadrul de reglementare pr...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole