Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

CEO-ul ENEL, Francesco Starace, este noul Presedinte al EURELECTRIC

• Consiliul Director al EURELECTRIC l-a desemnat pe CEO-ul Enel in functia de presedinte al asociatiei, care reprezinta 3.500 de companii din sectorul electricitatii din Europa
• Pe durata mandatului sau de doi ani, principalul obiectiv al domnului Starace va fi sa colaboreze cu toate partile interesate din domeniul energetic, pentru a promova electrificarea ca motor principal al tranzitiei energetice

Francesco Starace, CEO ai General Manager al Enel, a fost desemnat presedinte al uniunii europene a industriei de electricitate EURELECTRIC, cu un mandat de doi ani, de catre consiliul de administratie al asociatiei, in timpul Adunarii Anuale desfasurata in Estoril, Portugalia.

„Este o mare onoare sa fiu noul presedinte al EURELECTRIC, o asociatie care ofera sectorului de electricitate european un rol de lider in tranzitia energetica aflata in plina desfasurare”, a declarat Francesco Starace. „Sectorul energetic traverseaza o perioada de transformare fara precedent, ca rezultat al inovatiei tehnologice, al descentralizarii si trecerii catre o economie mai verde. In calitate de Presedinte al EURELECTRIC, vreau sa asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic in pozitionarea industriei electricitatii ca motor principal al politicilor europene in ceea ce priveste abordarea provocarilor majore ale tranzitiei energetice.”

EURELECTRIC reprezinta interesele comune ale industriei de energie electrica la nivel paneuropean, avand misiunea de a contribui la dezvoltarea si competitivitatea acesteia, furnizand o reprezentare eficienta in domeniul relatiilor publice si promovand rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon in dezvoltarea societatii europene. Asociatia include 3,500 de companii din Europa cu o cifra de afaceri totala de 200 miliarde de euro si acopera toate problemele majore care afecteaza acest sector, de la productia de energie electrica si pietele de energie la retele de distributie, clienti, precum si problemele de mediu si sustenabilitate.

Mandatul de doi ani al domnului Starace in calitate de presedinte EURELECTRIC se va concentra pe trei prioritati:

1. schimbarea mentalitatii prin incoporarea sustenabilitatii in procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricitatii intr-unul mai agil si proactiv, precum si implicarea tuturor partilor interesate in tranzitia energetica;
2. imbratisarea viitorului prin accelerarea electrificarii si crearea unor modele de business intersectoriale.
3. transformarea prezentului prin completarea integrarii energiei regenerabile si dezvoltarea unor solutii sustenabile si incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

Aceste prioritati vor oferi sectorului european de electricitate uneltele necesare pentru a conduce tranzitia energetica.

In linie cu prioritatile EURELECTRIC, digitalizarea si concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel va investi 4,7 miliarde euro in urmatorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operatiuni si procese si pentru a imbunatati conectivitatea. Grupul va aduce imbunatatiri si serviciului de relatii cu clientii pentru a pastra si extinde baza de aproape 66 milioane clienti finali, cu obiectivul de a atinge o contributie la EBITDA de 3 miliarde de euro in 2019. In plus, in jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevazuta pentru cheltuieli de capital in proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezinta investitii in sectorul energiilor regenerabile si in retele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminarii complete a amprentei de carbon in productia de energie pana in 2050 si seteaza obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU (SGD 4- educatie de calitate, SDG 7 – energie curata si la preturi accesibile, SDG 8 – munca decenta si crestere economica, SDG 13 – actiune climatica).

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Patru elemente definitorii pentru rolul si activitatea unui lider

Patru elemente defin...

Volatilitatea mediului de afaceri si orientarea din ce in ce mai mare pe atingerea obiecti...

Noi restrictii in domeniul detasarilor transnationale. Ce prevede noua directiva publicata in iulie 2018

Noi restrictii in do...

Presiunea statelor dezvoltate ale Uniunii Europene de a modifica cadrul de reglementare pr...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole