Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Fonduri europene pentru proiecte de investitii de minim 1,5 mil euro

Maxim 70% nerambursabil pentru construire, extindere hotel/fabrica

In contextul scaderii acute a investitiilor in cursul anului 2018, Ministerul Dezvoltarii  redeschide sesiunea de depunere pe Programul Operational Sectorial 2.2 si acorda un grant minim de 1 mil euro, conform ghidului consultativ publicat pe 23 octombrie 2018.

Companiile care au proiecte de investitii de minim 1,5 mil euro in intervalul 2020-2023 primesc maxim 70% nerambursabil pe POR 2.2. Grantul este de minim 1 mil euro si maxim 5 mil euro. Bucuresti si Ilfov sunt excluse de la finantare, iar Regiunea Vest, ce cuprinde judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, primeste maxim 55% nerambursabil.

O societate existenta trebuie sa fi avut minim 3 angajati in anul fiscal anterior si profit. Sunt eligibile companiile cu maxim 249 angajati la nivel de grup. Printre domeniile eligibile se numara productia, de textile, mobila, confectii metalice, dar si serviciile, ca de exemplu: de proiectare, hoteluri, agrement, etc.

Sesiunea se va deschide ulterior datei de 23 noiembrie 2018, in decembrie 2018, ori in ianuarie 2019, cand este data limita pentru primirea de observatii pe ghidul actual.

Roxana Mircea (foto), consultant fonduri europene si scheme de ajutor de stat, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu spune: ”Recomand pregatirea cu celeritate a proiectelor dat fiind ca cele care au minim 75 puncte vor intra direct la contractare. Este bine ca societatile eligibile sa isi finalizele proiectele pana la maxim 15 decembrie 2018. In plus, este bine de stiut ca vom mai avea o asemenea oportunitate de finantare aproximativ in anul 2022-2023.”

La momentul depunerii cererii de finantare aplicantul trebuie sa prezinte studiu de fezabilitate conform HG 907/2017, Certificat de Urbanism si Decizia de la Agentia pentru Protectia Mediului, daca este vorba despre un proiect de constructii, sau doar oferte de echipamente si planul de afaceri daca proiectul nu presupune constructii.

Proiectele se aproba dupa principiul “PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT”, iar companiile care primesc minim 75 puncte intra direct la contractare.

Companiile care doresc sa afle daca sunt eligibile po trimite codul unic de inregistrare (CUI) al firmei si un rezumat al proiectului de investitii prin email la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., sau pot suna la 0755.046.434.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

In serviciile de ”Soft FM” diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ”So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai „inteligente” orase din lume. Adi...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole