Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Afacerile Pet Star au crescut cu 35% in primele 8 luni ale anului, la 28,8 mil. euro

Pet Star, compania care detine cea mai mare fabrica de productie de preforme PET din regiunea balcanica, a realizat in primele opt luni ale anului o cifra de afaceri de 28,8 milioane euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Castigurile brute (EBITDA) au inregistrat o crestere de 26%, la 2,9 mil euro.

ā€˛Cresterea afacerilor in primele opt luni a fost sustinuta de majorarea volumelor contractate de clientii din portofoliu, cu care deja exista o colaborare de lunga durata, si de o crestere a complexitatii produselor realizateā€¯, a declarat Mirela Dragoi, presedinte executiv Pet Star.

Volumele de vanzari au atins o crestere de 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un numar de 684 de milioane de preforme fiind livrate in primele opt luni. Preformele pentru industria bauturilor racoritoare, a apelor minerale precum si cele pentru industria berii au avut cele mai mari volume din vanzari. Din punct de vedere al complexitatii produselor realizate, aproximativ 9% dintre preforme au materiale speciale care ofera bariere inalte de protectie la oxidare.

ā€˛Strategia Pet Star pentru urmatorii ani va urmari integrarea activitatii noastre in conceptele economiei circulare prin dezvoltarea ofertei de preforme PET avand in componenta si materiale reciclateā€¯, a adaugat Mirela Dragoi.

Pe langa investitiile in dezvoltarea si diversificarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, compania se va implica si in procesele de reciclare PET Bottle-to-Bottle cu tehnologii de top in tehnologia de reciclare plastic ā€˛food gradeā€¯.

Pet Star produce in prezent preforme rPET pentru flacoane PET de 0,3 L si 6,0 L cu utilizare in industriile care proceseaza lichide imbuteliate. Tehnologia disponibila in acest moment in industrie permite utilizarea unui procent de 30-40% de material reciclat pentru o preforma PET care pastreaza aceleasi standarde ridicate de calitate si fiabilitate ale unui flacon PET clasic.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

In serviciile de ā€¯Soft FMā€¯ diferenta o fac oamenii si comunicarea

In serviciile de ā€¯So...

Domeniul de Facility Management (FM) acopera o varietate mare de servicii. In functie de p...

Orasul inteligent nu e un moft, e o necesitate

Orasul inteligent nu...

In luna iunie 2018 a fost publicat clasamentul celor mai ā€˛inteligenteā€¯ orase din lume. Adi...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole