Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Cand e avantajos sa alegi anvelope all season?

Nu putini sunt cei ce vor sa aleaga pentru masina lor anvelope all season. Cu siguranta, este mult mai convenabil sa alegi un singur fel de anvelope decat sa optezi pentru doua seturi de anvelope, unele de vara si altele de iarna. Pe de alta parte, montajul anvelopelor din fiecare sezon ridica pretul acestora, astfel ca pentru unii este mult mai comod sa opteze pentru aceasta varianta. Cu toate acestea, anvelopele all season nu beneficiaza de aceeasi performanta precum anvelopele de iarna, daca ne referim la sezonul rece, fiind potrivite in anumite situatii.

Unde sunt potrivite anvelopele all season?
Ai putea avea aceasta optiune in vedere atunci cand locuiesti intr-o zona cu clima mai blanda si in niciun caz in zonele de munte, acolo unde nametii sunt foarte mari. Cauciucurile all season sunt potrivite pentru zonele cu temperaturi mai mari iarna si potrivite vara. Aceste tipuri de anvelope nu pot depasi nameti prea mari de zapada, asa ca ar fi indicat sa iei in calcul cumpararea lor pentru un autoturism care circula in zone cu cantitati de precipitatii reduse iarna si ferite de viscolele prea puternice.
Exista doua situatii ce trebuiesc avute in vedere atunci cand ne decidem sa cumparam anvelope de iarna sau anvelope all season. Pe de o parte, daca vei alege sa conduci mult in afara orasului, pe drumuri accidentate si terenuri inzapezite ar fi bine sa optezi anvelope pentru iarna. Pe de alta parte, atunci cand conduci numai in oras, acolo unde deszapezirea se face mult mai repede nu ar trebui sa iei in calcul achizitia a doua seturi de anvelope, cele all season putand fi potrivite nevoilor tale de trafic. Anvelopele all season pot fi folosite tot timpul anului, asa ca nu vei mai fi nevoit sa achiti pret dublu pentru achizitia celor doua tipuri de anvelope si vei scapa, in acelasi timp, de cheltuielile de montaj.

Diferenta dintre anvelopele all season si anvelopele de iarna
Anvelopele de iarna sunt recomandate pentru utilizarile in zonele de munte, dar si in cele in care precipitatiile sunt destul de abundente si expuse conditiilor de viscol. Desi nu ofera aceeasi tractiune buna pe zapada ca si anvelopele de iarna, acestea pot fi o varianta buna pentru zonele unde ninge destul de putin, iar stratul de zapada ce urmeaza a fi depasit este unul destul de mic. De asemenea, ar trebui sa se tina cont ca pentru zonele cu umiditate redusa, dar si pentru cele cu temperaturi mai crescute, anvelopele all season pot fi o optiune corecta, acestea reusind sa imite caracteristicile anvelopelor de iarna.
Atunci cand alegi anvelope all season pentru a le folosi intr-o zona unde nu este prea multa zapada, fiind doar temperaturi scazute, trebuie sa stii ca aderenta la franare este destul de buna. Nu este bine sa alegi anvelope all season acolo unde temperaturile ating pragul inghetului, acestea neavand o aderenta prea buna pe un teren inghetat.

Costuri reduse
Anvelopele all season sunt eficiente mai ales atunci cand ne gandim la pret si ne dorim sa facem economie. Ele reusesc sa combine cu bine caracteristicile temperaturilor crescute si cele mult prea scazute pentru ca tu sa reusesti sa circuli in conditii de siguranta. Costurile unor anvelope all season sunt destul de reduse, atunci cand ne gandim ca prin achizitia lor vom face economie si vom alege de fapt un singur set de anvelope in loc de doua. Vei plati pentru doua sezoane cat pentru unul singur si in acelasi timp nu vei mai pierde timp si vei face economie de bani atunci cand vine vorba despre montaj. De asemenea, un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este ca prin alegerea unor anvelope all season nu vei mai avea nevoie de loc de depozitare pentru cele din sezonul trecut, cele montate pe masina ta fiind universale.
Alege cu atentie anvelopele potrivite pentru masina ta, astfel incat sa se potriveasca cu caracteristicile de drum.

Foto: pixabay.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences