Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Ce trebuie sa analizezi inainte sa te decizi daca sa-ti cumperi sau nu o masina noua pentru firma

Achizitia unei masini reprezinta un pas foarte important si indraznet in viata oricui, deoarece presupune o investitie semnificativa. Prin urmare, o astfel mutare trebuie cantarita foarte bine inainte, ca sa evitam regretele ulterioare. Daca ti-ar placea sa-ti cumperi o masina pentru firma ta, dar nu esti convins 100%, iata ce ar fi bine sa analizezi inainte sa iei decizia de achizitie.

Ia in calcul ce iti iti doresti

Stabileste exact ce masina ai vrea, in functie de nevoile tale. Gandeste-te daca vrei o masina eleganta, care sa te ajute sa inchei parteneriate noi de business sau daca iti doresti un autorism sport, rapid si elegant, care sa te reprezinte. In schimb, daca iti doresti sa folosesti noul autoturism de firma si ca masina personala, ia in calcul ca ar trebui sa fie un mijloc de transport confortabil pentru intreaga familie. Totodata, tine cont si cat de des si pe unde vei conduce masina respectiva.

Documenteaza-te  foarte serios

Daca stii ce fel de masina ti-ar placea sa conduci, poti sa te apuci sa te documentezi serios. Cel mai simplu ar fi sa intri pe mai multe site-uri cu anunturi auto si sa analizezi in detaliu preturile si specificatiile tehnice. Compara preturile respective cu ofertele pe care le au producatorii si importatorii de masini la autoturismele noi. Totodata, incearca sa discuti cu prieteni sau cunoscuti care si-au cumparat recent o masina noua si roaga-i sa te ajute cu niste ponturi.

Stabileste un buget

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de masina dorit, stabileste-ti o suma pe care esti dispus sa o investesti in achizitia autoturismului. Ai grija ca bugetul pe care o sa-l aloci pentru achizitia masinii sa nu afecteze stabilitatea financiara a afacerii tale. Decide-te asupra unei sume exacte, cum ar fi 10.000 de euro, dar pregateste si un bonus, in eventualitatea in care te hotarasti sa cumperi o masina putin mai scumpa. Orice ar fi, seteaza-ti un buget maxim pe care esti dispus sa-l investesti in noua masina. Nu este nevoie sa platesti cash, ci poti oricand sa apelezi la un credit sau la un contract de leasing financiar.

In cazul in care la finalul procesului de decizie te hotarasti ca ai nevoie de o masina, dar nu vrei sa cumperi una, ai la indemana varianta leasingului operational. Marele avantaj al unui contract de leasing operational este ca poti sa ai masina dorita fara sa o cumperi. Tot ceea va trebui sa faci va fi sa achiti un „abonament” lunar catre compania de leasing operational.

Sursa foto: pixabay.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences