Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

3 avantaje pe care o centura de siguranta foarte buna le ofera

Atunci cand vrei sa iti cumperi o masina, trebuie sa tii cont de siguranta pe care ti-o ofera tie si celorlalti pasageri. Totodata, trebuie sa optezi pentru o masina sigura nu doar pentru cei aflati in interiorul ei, dar si pentru restul participantilor la trafic. Centura de siguranta este, fara doar si poate, cel mai vechi simbol al evitarii pericolelor din trafic. In ultimii ani, producatorii de autoturisme au adus multe imbunatatiri batranei centuri de siguranta, venind cu o serie de imbunatatiri ce fac diferenta acum in cazul unui incident rutier. Noua generatie a de centuri de siguranta surprinde prin adaptabilitate si confort. Insa poate cel mai important aspect tine de siguranta sporita. Iata cateva imbunatatiri pe care noi le-am descoperit:

Se ajusteaza in functie de dimensiunile corpului

Imediat dupa siguranta, urmatorul lucru ce ne vine in minte, atunci cand ne gandim la purtarea centurii, este confortul. Cu toate ca sunt constienti de riscurile la care se expun, foarte multi soferi refuza sa o poarte tocmai din cauza faptului ca ii incomodeaza. Afla ca noile centuri de siguranta din generatia 2.0 se pot regla in functie de caracteristicile fizice ale pasagerului. Acest lucru incurajeaza purtarea centurii de siguranta si sporeste confortul la nivelul umarului.

Actioneaza inteligent in cazul unui accident

Daca esti implicat intr-un accident rutier, o centrura de siguranta cu pretensiometru poate face diferenta. Rolul pretensiometrului este de a retrage automat portiunea centurii de siguranta lasata mai liber de pasageri. De aceea, in cazul in care ti-ai ajustat centura astfel incat sa iti ofere mai mult confort decat siguranta, nefiind astfel intinsa la nivelul maxim, pretensiometrul rezolva rapid aceasta problema, in cazul unui accident. Cauta cele mai bune oferte auto pentru centuri de siguranta cu pretensiometru inclus si imbunatateste nivelul de siguranta din masina ta.

Gestioneaza eficient energia resimitita de corp

In cazul unui impact violent, socul pe care il resimit pasagerii le poate pune viata in pericol, chiar si in cazul in care acestia poarta centura de siguranta. Centurile de siguranta inteligente sunt dotate cu un sistem de management al energiilor pe care corpul le resimte. Pot astfel controla presiunea indreptata catre zone vitale precum cea toracica, in cazul unui eveniment in trafic. Acest lucru se intampla datorita nivelului ajutabil de rigiditate al centurii de siguranta, pe care sistemul de management al energiei il permite. O alta functie inteligenta a acestui sistem permite extinderea gradata in mod controlat a centurii de siguranta, in cazul unui soc resimtit. Se pot evita astfel, pe cat de mult posibil, eventualele leziuni interne ale organelor din cutia toracica.

Iata asadar 3 dintre cele mai bune imbunatatiri pe are producatorii auto le-au adus in ultimii ani centurii de siguranta. S-a incercat astfel incurajarea folosirii centurilor, prin sporirea confortului la purtare. De aceea, astazi putem spune ca mai toate masinile sigure sunt dotate cu centuri de siguranta reglabile. Acestea isi dovedesc la fel de bine eficienta si in cazurile in care copiii mici sunt pozitionati central pe bancheta din spate, intr-un scaun special. Un lucru este cert: centurile de siguranta salveaza vieti, iar utilizarea acestora trebuie sa depaseasca intotdeuna capriciile pe care le avem atunci cand ne aflam in masina.

Sursa foto: pexels.com

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

7 provocari de marketing si vanzari in economia post-COVID

7 provocari de marke...

Din discutiile pe care le avem cu managerii companiilor carora le oferim servicii de consu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole