Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

3 semne ca franele automobilului tau trebuiesc inlocuite

Atunci cand conduci pe autostrada intr-o zi insorita, cu geamurile deschise si volumul ridicat in difuzoare este foarte usor sa uiti ca de fapt te afli intr-o masinarie din metal si sticla care se deplaseaza la viteze de peste 100 de kilometri. Daca esti nevoit sa opresti brusc la acea viteza, autoturismul tau ar avea nevoie de aproximativ 40 de metri pentru a ajunge intr-o pozitie de stationare.

Insa, aceste cifre sunt valabile doar daca te ingrijesti de una dintre cele mai importante componente de siguranta ale masinii tale: sistemul de franare. Este posibil ca franele sa nu fie cele mai interesante piese ale autoturismului tau, insa cu siguranta sunt cele printre cele mai cruciale. Astfel ca este important sa acorzi atentie sistemului de franare si sa identifici timpuriu semnele care indica faptul ca ar trebui sa mergi cu masina la un specialist care sa ii faca o revizie sau o reparatie.

Placute de frana uzate

Majoritatea autoturismelor folosesc discuri de frana. Acestea se invart impreuna cu rotile autoturismului. Prin intermediul unui sistem hidraulic, niste "cleme" cunoscute sub termenul de etriere sunt declansate si astfel aplica presiune asupra discului. Frictiunea dintre etriere si discuri este ceea ce face ca o masina sa se opreasca. Suprafetele care fac contact intre etriere si discuri de frana sunt cunoscute drept placute de frana.

De-a lungul timpului, dupa cum iti poti imagina, acestea se vor uza, ceea ce inseamna ca vor fi mai ineficiente in a opri automobilul tau. In cazul in care intampini dificultati in franare, este posibil ca inlocuirea placutelor de frana ale autoturismului tau sa fie solutia.

Sunete ciudate

Stii cum ti s-a spus de nenumarate ori ca nu este o idee buna sa asculti muzica tare in masina pentru ca iti afecteaza urechile? Ei bine, acest obicei nu este sanatos nici pentru franele tale. Aceasta pentru unul dintre semnele de avertizare care iti indica faptul ca franele tale au nevoie de o revizie poate veni de la un mecanism din componenta etrierelor care emite un sunet de o tonalitate inalta atunci cand placutele de frana au depasit o limita a uzurii si trebuiesc inlocuite.

Pedala de franare nu functioneaza corespunzator

O pedala de frana care nu reactioneaza la utilizare este semnul ca sistemul de franare al automobilului tau trebuie verificat de un specialist. Faptul ca pedala de frana este apasata pana in podea inainte ca sistemul de frana sa actioneze poate indica o problema cu sistemul hidraulic de franare. De asemenea, aceasta ar putea indica un grad ridicat de uzura a placutelor de frana.

(Sursa foto: Pixabay.com)

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

7 provocari de marketing si vanzari in economia post-COVID

7 provocari de marke...

Din discutiile pe care le avem cu managerii companiilor carora le oferim servicii de consu...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole