Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Marcel Vulpoi, director general Vulpoi & Toader Management: „Kepp calm and hire a consultant!”

Cat de greu si de lung a fost drumul de la idee, la performanta, pentru omul de afaceri Marcel Vulpoi?
La fel ca in orice domeniu de activitate, conturarea ideilor pentru o potentiala afacere si implementarea acestor idei a fost un proces de lunga durata (aproximativ 4 ani), proces care s-a intins de la terminarea facultatii, in anul 2000, pana in anul 2004, cand s-au pus bazele societatii Vulpoi & Toader Management. In cei 10 ani scursi de la infiintare si pana in prezent, in fiecare an am incercat sa identificam noi oportunitati pe piata de servicii profesionale, oportunitati care au avut in centrul lor in primul rand satisfacerea nevoilor clientilor, performanta fiind o consecinta a lucrurilor bine facute si nu un obiectiv in sine.

Cum vedeti azi piata de consultanta fiscala si audit din Romania si ce valoare estimati ca ar avea acest business? Mai este loc pentru alti jucatori mari sau medii?
Piata de servicii profesionale in general si cea de consultanta si audit in special este foarte faramitata, existand un numar mare de societati ce furnizeaza aceste servicii. Valoarea estimata a pietei serviciilor de consultanta si audit este de aproximativ 400 milioane de euro. La ora actuala, aceasta piata inregistreaza o usoara tendinta de scadere, pe de o parte din cauza problemelor financiare cu care se confrunta din ce in ce mai multe societati, iar pe de alta parte din cauza faptului ca multi dintre managerii societatilor au inteles mai greu valoarea adaugata a serviciilor pe care noi le prestam. In ceea ce priveste intrarea pe piata a unor alti jucatori, piata este relativ matura la nivelul jucatorilor mari si medii, intrarea unor alti jucatori cu cifre de afaceri semnificative fiind in prezent destul de greu de realizat.

Care dintre ariile dvs de competenta au fost cele mai solicitate de-a lungul activitatii si care au generat cele mai mari profituri?
Vulpoi & Toader Management este un one-stop shop de servicii, oferind servicii de contabilitate, consultanta, revizuire, finantare, legal, HR, fiecare din aceste servicii contribuind intr-o masura mai mica sau mai mare ca pondere in cadrul cifrei de afaceri. Ponderea cea mai mare in cadrul acestor servicii este reprezentata de serviciile de contabilitate (circa 60%), urmate de serviciile de consultanta si revizuire (circa 30%).

Nominalizati cateva dintre proiectele de anvergura pentru care ati fost solicitati de-a lungul activitatii.
In cei 10 ani de existenta au existat numeroase proiecte de anvergura, proiectele cele mai mari fiind in domeniul fuziunilor si achizitiilor (M&A), dar si proiecte de revizuire si uneori refacere a evidentelor financiar-contabile ale clientilor.

Multe firme din Romania se confrunta probleme legate de lipsa lichiditatilor. Ce solutii aveti pentru acestea?
Intra-devar, in ultimii 5 ani, majoritatea societatilor, si in special IMM-urile, s-au confruntat cu reale dificultati generate de lipsa de lichiditati, coroborate cu accesul foarte dificil la sursele de finantare. In perioada urmatoare exista numeroase oportunitati de derulare a unor proiecte pe fonduri europene, proiecte care odata accesate ar permite IMM-urilor sa intre pe piete sau domenii de activitate pe care pana in prezent nu le-au exploatat.

„VTM este liderul pietei de contabilitate, inregistrand cresteri constante de la an la an”

Unde se face diferenta intre VTM si ceilalti competitori si cum arata planurile de viitor?
VTM este una dintre putinele societati care ofera servicii integrate (one-stop shop), fiind alaturi de clientii nostri in tot ceea ce inseamna servicii profesionale. VTM este liderul pietei de contabilitate, inregistrand cresteri constante de la an la an, cresteri care se datoreaza in primul rand calitatii angajatilor si colaboratorilor nostri. In ceea ce priveste planurile de viitor, VTM isi propune sa continue trendul ascendent inregistrat inca de la infiintare, concomitent cu sporirea calitatii serviciilor prestate catre clienti.

Cum resimt specialistii modificarile fiscale succesive adoptate in ultimii ani de Guvern?
Modificarile fiscale survenite de pe o zi pe alta sunt o practica in Romania, iar pentru consultanti acestea reprezinta o permanenta provocare, intrucat acestia trebuie sa fie capabili sa se adapteze acestor modificari si sa ofere clientilor solutii optime, care sa asigure pe de o parte optimizarea si desfasurarea in bune conditii a activitatii, iar pe de alta parte respectarea prevederilor legale.

„Cifra de afaceri si profitul nu reprezinta un scop in sine, ci o rezultanta a prestarii unor servicii de calitate”

Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei in 2015, comparativ cu 2014?
Speram ca si in anul urmator se va mentine tendinta de crestere inregistrata pana in prezent. Cifra de afaceri si profitul nu reprezinta un scop in sine, ci o rezultanta a prestarii unor servicii de calitate.

Cum reusiti sa imbinati activitatea la catedra cu cea de om de afaceri? Se completeaza?
Cea mai mare parte dintre angajatii societatii au fost recrutati din randurile studentilor, ceea ce arata faptul ca in continuare exista numerosi tineri cu potential si care doresc si pot sa performeze atat in mediul academic, cat si in cel profesional. Activitatea didactica are provocarile ei, provocari ce sunt diferite de cele din mediul de afaceri si uneori, chiar mai placute.

Ce sfat aveti pentru tinerii absolventi de ASE? Este Occidentul o varianta?
Chiar zilele trecute am avut o dezbatere cu studentii mei, care au spus ca doresc sa plece cat mai repede din Romania, abordare care mi se pare cel putin pripita pentru niste persoane care nici macar nu au incercat sa identifice oportunitati in aceasta tara. In cadrul VTM exista circa 40 de persoane recrutate de pe bancile facultatii si care, din punctul meu de vedere, demonstreaza faptul ca atunci cand vointa si putinta merg mana-n mana, se pot intampla lucruri frumoase.

Ce face managerul Marcel Vulpoi atunci cand are timp liber?
In timpul liber, pe langa activitatile legate de familie, particip impreuna cu echipa VTM la o serie de competitii sportive organizate, competitii precum fotbal, tenis de camp, carting, VTM mandrindu-se cu ocuparea locului I la toate aceste competitii in anul 2014.

Un gand de sfarsit de an pentru partenerii dvs....
Kepp calm and hire a consultant!

Interviu realizat de C.D. & E.P.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences