Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Monica Hodor este noul director general al Companiilor E-Distributie

Monica Hodor, fost director de Dezvoltare a Retelelor in cadrul diviziei Globale de Infrastructura & Retele a Grupului Enel, a preluat la inceputul lunii februarie functia de director general al companiilor E-Distributie din Romania, responsabile pentru gestionarea retelelor de distributie de energie electrica din zonele Banat, Dobrogea si Muntenia Sud. Gino Celentano, care a condus activitatile de distributie ale Enel din Romania incepand cu luna mai 2019, va prelua o alta pozitie in cadrul Grupului Enel.

„Sunt onorata sa imi reiau activitatea in Romania, la conducerea celui mai performant operator de distributie din tara. Ca urmare a investitiilor realizate, societatile E-Distributie sunt in topul calitatii serviciului de distributie si al digitalizarii, cu beneficii directe pentru clienti. Pentru a imbunatati in continuare serviciile noastre, vom majora volumul investitiilor in retelele din Romania, in linie cu Planul Strategic al Grupului Enel pentru perioada 2021-2023”, a declarat Monica Hodor (foto), director general al E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia.

Monica Hodor are o experienta de 28 de ani la nivel de management. S-a alaturat Enel in anul 2011 ca director financiar al companiilor Enel in Romania, iar in perioada octombrie 2015 - ianuarie 2021 a avut o experienta internationala, ocupand mai multe pozitii de conducere in Grupul Enel.

Astfel, intre 2015 si 2018 a fost seful diviziei Planificare si Control al Diviziei Globale Infrastructura & Retele, coordonand activitatile de control financiar si operational ale companiilor de distributie Enel in Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, Romania si Spania. In perioada 2018 - 2020, a condus Departamentul de Administratie, Finante si Control al Enel Sao Paulo, iar cel mai recent a fost director de Dezvoltare a Retelelor in cadrul diviziei Globale de Infrastructura & Retele. Doamna Hodor a obtinut o diploma de master de la Facultatea de Finante si Banci a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si o alta in inginerie aerospatiala de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Cele trei companii E-Distributie din Romania deservesc aproximativ 2,9 milioane de locuri de consum din zonele Banat (judetele Arad, Timis, Caras Severin si Hunedoara), Dobrogea (judetele Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi) si Muntenia Sud (judetele Bucuresti, Ilfov si Giurgiu). E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia.

In anul 2020, companiile E-Distributie au investit circa 100 de milioane de euro (aproximativ 480 de milioane de lei) in modernizarea retelei electrice din Bucuresti si din cele zece judete in care isi desfasoara activitatea in tara. Valoarea programelor de modernizare s-a adaugat investitiilor cumulate de aproape 1,4 miliarde de euro realizate de E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia in perioada 2005-2019.

De asemenea, cele trei companii au, impreuna, cel mai mare numar de contoare inteligente instalate in Romania, circa 929.400, asigurand digitalizarea pentru circa o treime din numarul total de clienti. Programul pentru 2020 a prevazut instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente, prin investitii de peste 56 de milioane de lei.

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de circa 3 milioane de clienti. Companiile E-Distributie opereaza retele cu o lungime totala de aproximativ 128.000 de kilometri in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie, si dezvolta un program de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, a sigurantei si performantei retelelor si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie si Enel Energie Muntenia sunt printre furnizorii de energie de top din tara iar oferta lor include atat electricitate si gaze naturale, cat si servicii cu valoare adaugata (asistenta, iluminat si altele).

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

7 metode de generare a oportunitatilor de vanzare online

7 metode de generare...

Vanzarile online sunt complet diferite comparativ cu cele fata-in-fata. Cu exceptia cazulu...

Umidificarea spatiilor interioare poate reduce transmisia coronavirusului, precum si riscul de infectie

Umidificarea spatiil...

Un studiu recent arata ca prin cresterea umiditatii aerului din spatiile interioare se poa...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole