Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

Marius Maican si Alexandru Ilie consolideaza echipa de top management Orange Romania

Orange Romania anunta schimbari in echipa de top management pentru pozitiile de Chief Technology Officer si IT Director. Marius Maican, cu peste 25 de ani vechime in Orange si deja parte din echipa de top management, este, de la 1 iulie 2022, noul Chief Technology Officer.

El preia atributiile lui Emmanuel Chautard, desemnat director adjunct responsabil de transformare si operatiuni in cadrul Orange Innovation Networks, ale carui realizari in Romania, precum prima lansare 5G din cadrul Grupului Orange, dar si dezvoltarea retelei proprii FTTH, au consolidat Orange Romania ca lider tehnologic la nivelul Grupului Orange. Zona de tehnologie a fost intarita prin numirea lui Alexandru Ilie, care s-a alaturat echipei de conducere a Orange in calitate de IT Director. Acesta a preluat responsabilitatile de la Bogdan Rotunjanu, care, dupa o cariera remarcabila in cadrul Orange Romania, derulata pe parcursul a doua decenii in care a definit si dezvoltat strategia de IT a companiei, isi continua parcursul profesional in interiorul grupului, la Orange Spania.

Marius Maican (foto stanga) si-a inceput cariera la Orange (fostul MobilRom) in 1997 ca Radio Design Engineer, la finalul aceluiasi an ajungand sa conduca echipa de inginerie radio. Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Marius a fost printre primii ingineri care au contribuit la punerea in serviciu a fazelor incipiente de acoperire, perioada in care Orange a ajuns operatorul numarul 1 in Romania din punct de vedere al acoperirii si calitatii retelei. Ulterior, Marius si-a extins continuu aria de expertiza, avand un aport major in introducerea de noi functionalitati si in dezvoltarea capacitatilor retelei, in contextul unei cresteri accelerate a numarului de clienti. Un moment important din cariera sa a avut loc in 2011, cand a fost numit Operations & Maintenance Director, iar din acest rol a transformat modelul operational atat in zona retelei, cat si in IT, a creat Security Operation Center-ul Orange si, impreuna cu echipa sa, a asigurat constant o calitate ridicata a serviciilor, pozitionand Orange ca reteaua #1 in Romania.

Din noul rol, Marius va coordona departamentul Technology al Orange Romania, avand ca obiectiv mentinerea pozitiei de lider de piata a companiei din perspectiva calitatii si extinderii retelei, dar si a implementarii pe piata locala a celor mai noi tehnologii.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, unde a urmat cursurile Facultatii de Cibernetica si de unde, ulterior, a obtinut o diploma de Master in Baze de date, Alexandru Ilie (foto dreapta) are o experienta profesionala vasta, acumulata in industriile telecom si IT in companii multinationale puternice. Din rolurile variate de leadership pe care le-a detinut pana acum in zona de Digital & IT, cele mai recente fiind cele de Head of Digital IT Systems si Delivery Director in cadrul unor prestigioase companii internationale din domeniul IT&C, Alexandru se poate mandri cu un portofoliu impresionant de proiecte livrate cu succes la nivel local sau pentru tari din zona EMEA. De la crearea de strategii IT pe termen lung la dezvoltarea de solutii si noi tehnologii pentru medii de business complexe, Alexandru este un profesionist valoros, orientat spre inovatie, cu o experienta practica semnificativa, completata de o viziune de ansamblu asupra tuturor proceselor IT.

Ca parte a echipei executive a Orange Romania, Alexandru are rolul de a defini si implementa strategia de evolutie a solutiilor IT care sa sustina dezvoltarea, digitalizarea si leadership-ul Orange pe piata locala.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Auditorul Financiar - profesionistul potrivit pentru misiunea de Audit AML®

Auditorul Financiar ...

Odata cu aparitia Legii 129/ 2019 privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si fin...

Headhunting sau Direct Search – De ce? Ce doleante comune au candidatii si angajatorii

Headhunting sau Dire...

Pe o piata a muncii, asa cum se prezinta ea acum in Romania, cand criza specialistilor est...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole

Update cookies preferences