Despre noi   |   Harta site   |   Publicitate   |   Contact

Fundal submeniu
Companii:

E-Distributie Muntenia investeste pana la finalul anului peste 66 milioane lei in retelelel de inalta tensiune

E-Distributie Muntenia desfasoara pana la finalul anului proiecte de investitii in valoare de  66  milioane de lei in retelele de inalta tensiune din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, pentru a imbunatati calitatea serviciului de distributie de electricitate si siguranta in alimentare pentru peste 405.000 de clienti.

Astfel, peste 29 milioane de lei sunt prevazuti pentru proiecte de modernizare a liniilor electrice de 110 kV. Cele mai importante proiecte, in valoare totala de peste 15 milioane de lei, sunt inlocuirea liniilor electrice subterane de 110 kV Nord-Grozavesti si Nord-Centru din Bucuresti, crescand siguranta in alimentare pentru aproximativ  98.400 de clienti. Alte proiecte, in valoare de circa 14 milioane de lei, se refera la modernizarea de linii electrice electrice aeriene de inalta tensiune, cele mai importante lucrari fiind pe liniile Domnesti-Jilava, Glina-Popesti, Glina-Dudesti, CET Sud- Dudesti, CET Brazi – Fundeni, Caciulati – Afumati, Caciulati - Tancabesti si CET Brazi - Tancabesti.

Proiectele de modernizare a statiilor de transformare vizeaza cresterea calitatii serviciilor pentru circa 237.000 de clienti, in urma unor investitii cu o valoare totala de 37 de milioane de lei. Spre exemplu, statia de transformare Pajura a fost modernizata si introdusa in sistemul Telecontrol, prin care specialistii E-Distributie o pot gestiona de la distanta, dupa investitii de circa 21 milioane de lei. Anul acesta, prin investitii de 5 milioane de lei, capacitatea statiei va fi amplificata, urmand sa fie instalate doua transformatoare suplimentare de cate 25 MVA (Mega Volt Amper), pe langa cele doua existente, cu capacitatea de 40 MVA fiecare. De asemenea, va fi introdusa tensiunea de 20 KV, ceea ce va permite cresterea in conditii de siguranta a consumului clientilor deserviti precum si racordarea de noi consumatori in zona.

Recent a fost pusa in functiune noua statie de transformare Transilvania, in judetul Ilfov in apropierea soselei de Centura, in urma unor investitii de 8 milioane de lei. Statia, cu o capacitate de 2x25 MVA, deserveste zona din Nordul Bucurestiului si va asigura atat o mai buna calitate a serviciilor pentru clientii existenti din zona adiacenta cat si posibilitatea conectarii in bune conditii tehnice si de siguranta a noilor clienti.

Alte proiecte importante aflate in derulare vizeaza modernizarea statiilor Nord, Dudesti, Obor, Filaret, Masini Grele, cu termen de finalizare in perioada 2020-2022. Aceste statii deservesc peste 215.000 de clienti.

Proiectele fac parte dintr-un plan amplu de investitii derulat de companiile E-Distributie in Romania pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, prin modernizarea si retehnologizarea statiilor electrice, a retelei electrice de distributie si implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel.
Ca urmare a investitiilor realizate in modernizarea retelelor, cele trei companii E-Distributie din zonele Muntenia Sud, Banat si Dobrogea raman lideri in topul operatorilor de distributie de electricitate din Romania. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI al intreruperilor neplanificate (System Average Interruption Duration Index – durata medie a intreruperilor pe client) pentru E-Distributie Muntenia a fost de 138 de minute, cel mai performant din tara, in scadere de la 145 de minute in anul 2017. Pe urmatoarele locuri in clasament s-au situat E-Distributie Dobrogea, cu 188,8 minute, si E-Distributie Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performante mai bune decat media nationala, care s-a situat la 224,1 minute.

Recomanda articolul

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Urmareste-ne!

facebook skype twitter youtube 

specialist-corner-2

Noul val in digitalizarea managementului facilitatilor

Noul val in digitali...

Lumea Managementului Facilitatilor (Facilities Management - FM) este acum una digitala. De...

Oamenii cumpara de la oameni si in B2B

Oamenii cumpara de l...

Datorita modificarilor comportamentelor de cumparare din sfera B2B, managerii de achizitii...

alte-articole

pastila-de-joi

Dupa 20 de ani, volumul 4.

Spitalul Metropolitan din Capitala are ca termen de realizare maximum 20 de ani, a declara...

alte-articole

business-story

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Cum ii ajutam pe cei al caror univers s-a naruit intr-un singur moment

Andrei a fost luat de la 15 ani din spitalul Marie Curie. Pe cand avea 12 ani fusese impli...

alte-articole